Zwangerschapshuisbezoek

Je bent zwanger! Het is een spannende tijd. Alleen al door de hormonen word je heen en weer geslingerd tussen blijdschap en onzekerheid. Je hebt wel honderd kleine en grote vragen zoals; ‘Hoe blijf ik gezond tijdens de zwangerschap?’ ‘Waar moet ik op letten als ik babyspullen koop?’ ‘Zijn we wel goed voorbereid?’

Het is helemaal niet gek als je onzeker bent of hulp nodig hebt. Voor al je vragen kun je terecht bij het CJG. Wij helpen je graag voorbereiden op de komst van je baby, zodat je straks vol vertrouwen kan genieten. Vaak helpt het om even met iemand te praten over je situatie, dat kan tijdens het zwangerschapshuisbezoek. Wil je liever bellen, mailen of op het CJG langskomen? Dat kan natuurlijk ook.

Hoe meld je je aan?

Je kunt jezelf op ieder moment tijdens de zwangerschap aanmelden voor een zwangerschapshuisbezoek. Stuur een mail met je naam, adres, telefoonnummer en het aantal weken dat je zwanger bent naar zwangerschap@cjgcapelle.nl.

Na de geboorte

Zodra de baby bij de gemeente is aangegeven krijgt het consultatiebureau van het CJG automatisch bericht van de geboorte van je kindje. Wij nemen contact met je op voor een gehoortest en het geboortehuisbezoek. Wil je ons graag al eerder spreken? Direct na de kraamtijd kun je al contact met ons opnemen op de manier die jij het prettigst vindt. Dat kun je daarna ook blijven doen: we staan voor je klaar totdat je kind 18 jaar oud is.

Advieslijn en inloopspreekuren

Het CJG heeft een advieslijn voor vragen over opgroeien en opvoeden. De advieslijn van de jeugdverpleegkundigen is bereikbaar op 010 24 23 200 op maandag t/m vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur. Er zijn ook inloopspreekuren waar je zonder afspraak naar binnen kan lopen. Hier kan je vragen stellen aan de jeugdverpleegkundige. Je kan je kind ook laten wegen en meten. Klik hier om de inloopspreekuren te zien.