Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Wereld Borstvoeding Week: borstvoeding, een basis voor het leven

Wereld Borstvoeding Week: borstvoeding, een basis voor het leven

Van 1 tot 7 augustus is de Wereld Borstvoeding Week. Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor borstvoeding. Hieronder vind je meer informatie over borstvoeding en de ondersteuning hierbij vanuit het CJG. 

Borstvoeding is de basis voor een goede en gezonde start voor iedere pasgeborene. Niet alleen de voedingswaarde van borstvoeding is uniek, maar ook de manier waarop een baby veel contact heeft met de moeder door het drinken aan de borst. Dit zorgt voor een extra sterke band tussen moeder en kind, we noemen deze bijzondere band ‘hechting’.

Betrouwbare informatie
Veel moeders kiezen voor borstvoeding en ervaren dat ze daar vaak best wat hulp bij kunnen gebruiken. Nu is het internet een fijn middel, maar je kan soms ook flink overspoeld worden met alle informatie en verschillende meningen. Ook is niet alle informatie even goed wetenschappelijk onderbouwd. Wil je meer weten over borstvoeding, dan zijn er verschillende websites waar je goede en eerlijke informatie kunt vinden hierover:

Persoonlijk advies
Wat vaak ook prettig is, is om persoonlijk advies te vragen bij het CJG. Bij ons werken jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen die geschoold zijn in goede, professionele begeleiding bij borstvoeding. Ze kunnen dan met jou meedenken wat voor jouw eigen, unieke situatie het beste zou kunnen zijn. Het kan namelijk heel goed zijn dat jouw kindje weer heel anders is dan die van je vriendin of buurvrouw, en dus ook weer om een andere benadering vraagt. Juist bij borstvoeding zijn er geen standaard oplossingen, maar eigenlijk geldt dat voor alle adviezen bij baby’s en kinderen.

Bij het CJG vinden we het belangrijk dat er goede hulp is wanneer je tegen zaken aanloopt die met de borstvoeding te maken hebben. Daarom is er ook de mogelijkheid om in contact te komen met onze lactatiekundige, wanneer de vragen of problemen te complex worden. Zo werken we binnen het CJG iedere week aan een stevige basis, niet alleen tijdens de Week van de Borstvoeding.

Klik hier voor onze contactgegevens
Wil je in contact komen met de lactatiekundige? Dit kun je aangeven bij de jeugdverpleegkundige of jeugdarts.