Week van de Jonge Mantelzorger: bekijk onze folders

1 t/m 7 juni 2021 is ‘Week van de Jonge Mantelzorger’. Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische klachten of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur.

Deze jongeren helpen bijvoorbeeld mee in de zorg, hebben extra huishoudtaken en/of helpen met het regelen van de zorg. Daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt er landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren. Kijk voor meer informatie, verhalen en filmpjes van jonge mantelzorgers op www.weekvandejongemantelzorger.nl

Jonge mantelzorgers zijn van harte welkom bij het CJG voor tips, hulp of advies. We hebben twee folders met tips voor jonge mantelzorgers gemaakt:

Ken je een jonge mantelzorger? Ook dan ben je van harte welkom bij het CJG voor hulp of advies. Klik hier voor onze contactgegevens.

Deel dit artikel: