Door het coronavirus kunnen niet alle trainingen van het CJG doorgaan. Daarom kon je in april en mei 2021 gratis webinars volgen over opgroeien en opvoeden. Alle webinars zijn opgenomen, zodat je ze nog de rest van het jaar kunt bekijken. Hieronder vind je meer informatie over de webinars en de links om de webinars te bekijken. 

Webinar Aandacht geven en spelen met je kind 

Voor ouders met kinderen van 3 t/m 8 jaar oud

Tijdens dit webinar vertellen we hoe je op een positieve manier kunt spelen met je kind. En hoe je hem of haar op een positieve manier aandacht kunt geven. Zo kan je de positieve band met je kind versterken. Bekijk de webinar.

Webinar Peuter in zicht 

Voor ouders met kinderen van 1,5 tot 3 jaar oud

Je herkent het vast wel: je kind zegt vaak ‘nee’ of je kind heeft een boze bui. Hoe kan je met het gedrag van je peuter omgaan? Tijdens deze webinar staan we stil bij een aantal onderwerpen die belangrijk zijn bij de ontwikkeling van je kind: steunen, stimuleren en sturen. Bekijk de webinar.

Webinar Complimenten geven en belonen

Voor ouders met kinderen van 3 t/m 8 jaar oud

Tijdens de webinar leer je hoe je het gedrag van je kind positief kunt veranderen door complimenten te geven en je kind te belonen. Bekijk de webinar.

Webinar Goed voor jezelf zorgen als ouder

Voor ouders met kinderen van 3 t/m 8 jaar oud

Als je goed voor jezelf zorgt, heeft dit ook een positieve invloed op het contact met je kind. In de webinar besteden we aandacht aan de manieren waarop je goed voor jezelf kunt (blijven) zorgen. Bekijk de webinar.

Webinar Opdrachten geven en regels stellen

Voor ouders met kinderen van 3 t/m 8 jaar oud

Tijdens de webinar leer je hoe je ongewenst gedrag kunt verminderen door opdrachten te geven en duidelijke regels te stellen. Bekijk de webinar.

Webinar Omgaan met pubers

Voor ouders met kinderen van 12 t/m 16 jaar oud

In de webinar geven we tips over hoe je positief kunt communiceren met je puber. Bekijk de webinar.