Waterpret met warm weer!

Hieronder vind je leuke en afkoelende spelletjes om tijdens warme dagen te doen!

Waterschilderij

Wil je even afkoelen, dan is dit een leuk spel! Zoek een muur in de buurt. Ga met een paar vrienden goed tegen de muur staan zodat je hele lichaam tegen de muur staat. Nu kan je een volwassene vragen om jullie nat te sproeien met de tuinslang – terwijl jullie geen vin verroeren. Als de tuinslang uit is, kan je van de muur afkomen. Kijk eens wat een leuk schilderij het is geworden!

Waterparcours

Maak met je vrienden een leuk parcours met hindernissen of een slalom. Zet aan het einde van het parcours een emmer neer. Zet een bakje water op je hoofd en maak het vast met een touwtje of houd het bakje goed vast. Nu wordt het spannend! Hoe veel water heb jij nog over aan het eind van het parcours?

Zeilrace

Maak je eigen zeilboot en ga de strijd met elkaar aan! Het zeil kun je maken van een stokje, touw of tape en gebruikt karton. Voor het bootje heb je een drinkpakje, conservenblik of flesje nodig. Prik een gaatje in het bootje en maak het zeil met wat tape stevig vast. En dan? Zeilen maar! In een emmer water, (zwem)badje met water in de tuin of in een riviertje of meer. Welk bootje wint de race? Je kunt je bootje nog mooier maken door hem te versieren met gebruikte dopjes, rietjes of ijsstokjes. Veel zeilplezier!

Verkoelend potje voetbal

Is jouw kind fan van voetbal, maar is het buiten te warm om achter een bal aan te rennen? Dan is flessenvoetbal de uitkomst! Dit spel kun je doen met minimaal twee kinderen. Pak een paar lege plastic flessen en vul ze met water. Zoek een grasveld op en neem de gevulde flessen water en een voetbal mee. Iedereen die meedoet gaat in een cirkel staan en zet een fles water (zonder dop) voor zich neer. Probeer nu de waterfles van de ander om te schoppen met de voetbal. De voetballer met de volste fles wint!

Maak zelf een verfrissende watersproeier!

Laat je kind(eren) verkoeling zoeken met een zelfgemaakte watersproeier. Prik met een schaar gaatjes in een gebruikte (schone en lege) frisdrankfles. Maak de mond van de fles met stevige tape vast aan een tuinslang. Zet de kraan open en.. het water sproeit in het rond! Leg de fles op de grond en laat ze er overheen springen. Of gebruik de watersproeier als douche, bijvoorbeeld na een verhit potje voetbal. Hang de fles dan op aan bijvoorbeeld een boom of de schutting.

Bron: Jantje Beton Buitenbeweging

Deel dit artikel: