Wat zijn jouw 'superpowers' om kindermishandeling tegen te gaan?

Deze week (16 t/m 22 november 2020) is Week tegen Kindermishandeling. Het KinderLab organiseert deze week in samenwerking met het Kindercollege, het CJG, Sportief Capelle, gemeente Capelle aan den IJssel, de Bibliotheek en meer lokale ondernemers uit Capelle aan den IJssel een mooi programma aan activiteiten voor kinderen in de wijken Schollevaar en Middelwatering. De activiteiten zijn er op gericht om kinderen en ouders meer te leren over kindermishandeling, zodat zij weten wat ze kunnen doen en hoe ze elkaar kunnen helpen.

Wat zijn jouw superpowers om kindermishandeling tegen te gaan?

Ontdek tijdens een week vol gave en interessante workshops welke superpowers jij hebt en welke je nog verder wilt versterken in het KinderLab, zodat we samen STOP kunnen zeggen tegen kindermishandeling! Klik op één van de onderstaande links voor een overzicht van de activiteiten.

Op de Facebookpagina’s van het KinderLab vind je ook een overzicht van de activiteiten, plus interessant nieuws en foto’s:

Brievenbus

Tijdens de week wordt op iedere locatie van het KinderLab een brievenbus gemaakt, waar kinderen een briefje in kunnen doen met hun zorgen over een ander kind of om hulp te vragen voor zichzelf.

Verbinding in de wijk

Doordat de activiteiten georganiseerd worden door bekende gezichten, ondernemers en organisaties uit de wijk heeft dit direct een verbindende en versterkende factor voor de wijk. Ook na de week. Professionals, kinderen en ouders leren elkaar in deze week beter kennen en elkaar te vinden. Een sterk sociaal netwerk in de wijk helpt bij het voorkomen van kindermishandeling en bij het behandelen hiervan.

Bron: Welzijn Capelle

Deel dit artikel: