Wat doe jij in je vrije tijd? 3 tips van Kayleigh!

Wat vind jij leuk om in je vrije tijd te doen? Kayleigh, die elke maand tekeningen maakt voor ons Instagram account, houdt zelf erg van gamen. Maar te veel gamen is niet goed voor je, dat weet ook Kayleigh. Daarom geeft ze 3 tips wat je met je vrije tijd kunt doen!

Tip 1: Leren/lezen

Een deel van je vrije tijd heb je nodig om te leren voor school. Niet altijd leuk, maar wel handig. Zo blijf je goede cijfers halen.

Naast leren of huiswerk maken, kun je ook lezen. Een leuk tijdschrift of boek, of iets leerzaams waar je interesse in hebt en wat misschien handig kan zijn voor later.

Tip 2: Sport/buiten spelen

Sporten is gezond! Kies voor een sport die jij leuk vindt en die bij je past. Het helpt om het vol te houden als je het samen met iemand doet. Dat is gezelliger, maar zorgt er ook voor dat je vaker gaat. Afzeggen tegen een vriend(in) doe je immers minder snel!

Houd je niet zo van sporten, dan is buiten spelen ook een leuke en gezonde manier om je vrije tijd te besteden. Ga lekker voetballen op een veldje vlakbij, verzin leuke spelletjes met buurtgenootjes of ga gezellig een stuk wandelen of skeeleren om bij te kletsen met een vriend(in).

Tip 3: Creatief zijn

De derde en laatste tip: creatief bezig zijn! Dat kan op een heleboel manieren, net wat jij leuk vindt. Ga bijvoorbeeld aan de slag met leuke DIY’s (genoeg leuks te vinden op Youtube), maak je eigen film of verzin een toneelstuk. Of maak zelf sieraden, pimp een oud t-shirt op of geef je slaapkamer een make-over.

Hoe besteed jij je vrije tijd? Laat een reactie achter op onze Instagram!

Deel dit artikel: