Wanneer ben je verliefd?

Verliefd zijn is meer dan alleen ‘vlinders in je buik’ en graag bij iemand willen zijn. Het gevoel doet iets met je, van binnen en van buiten! Hoe merk je dat je verliefd bent? Dit zijn de kenmerken.

Veel energie

Als je verliefd bent, heb je vaak veel energie. Daardoor ben je veel actiever dan normaal, soms zelfs hyperactief. Je hebt energie voor tien en ziet alles ook veel positiever in. Want van verliefd zijn word je blij! Misschien merk je dat je vaak zingt, terwijl je dat normaal (bijna) niet doet. Ook ben je waarschijnlijk veel meer aan het lachen.

Minder eetlust

Verliefdheid kan ervoor zorgen dat je minder eetlust hebt: minder zin in eten. Het kan zelfs zo zijn dat je bijna geen hap door je keel krijgt!

Stotteren en zenuwen

Als je bij die persoon in de buurt bent, kan je ineens heel zenuwachtig gaan doen. Je kan een beetje gaan stotteren of onzeker worden over iets wat je zegt of doet. Of je gaat blozen. Je wilt graag dat hij of zij jou leuk vindt en daarom is het ook een normale reactie: geen zorgen!

Dit gebeurt er in je lichaam
  • Als je verliefd bent, maakt je lichaam een aantal hormonen aan. Deze hormonen, zoals adrenaline, dopamine en endorfine, zorgen voor een extra goed gevoel. Het zorgt ervoor dat je positief bent en dat je je gelukkig voelt. Daarnaast heb je, zoals we eerder al zeiden, veel energie.
  • Je voelt ook ‘vlinders in je buik’. Niet letterlijk natuurlijk, maar je hebt wel het gevoel alsof er vlinders in je buik zitten. Het is een soort kriebelig gevoel als je de persoon ziet of aan hem/haar denkt. Het zorgt voor een fijn gevoel en je wordt er vrolijk van.
  • Als je de persoon ziet, word je enthousiast en gaat je hart sneller kloppen.
Dit gebeurt er in je hoofd

Zonder dat je het doorhebt, dwalen je gedachten alweer af naar de persoon waar je verliefd op bent. Je kan er niets aan doen, maar je aandacht ergens bij houden lukt je niet. Dat dagdromen gaat de hele dag door en meestal ook ‘s nachts. Je wilt het liefst de hele tijd bij die persoon zijn en kan ook niet wachten tot het moment daar weer is.

Verliefdheid zorgt ervoor dat je alles aan die persoon leuk vindt. Dat is ook waarom mensen soms zeggen “liefde maakt blind”. Ook ben je super geïnteresseerd in het leven van die persoon en wil je alles over hem/haar weten.

Ben jij verliefd? We hopen dat er iets moois uit ontstaat!

Bron: Bedrock

Deel dit artikel: