Waarom onze medewerkers geen mondkapjes en handschoenen dragen

De medewerkers bij het CJG dragen geen mondkapjes of handschoenen. Hieronder lees je waarom dat zo is.

  • We houden ons aan duidelijke, landelijke afspraken. We plannen bijvoorbeeld minder afspraken met kinderen en ouders per dag, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Klik hier voor een overzicht van alle maatregelen bij het CJG.
  • Onze bezoekers vallen niet onder een kwetsbare groep: we werken niet met ouderen of zieken (dan zijn mondkapjes en handschoenen namelijk wel nodig).
  • Als onze medewerkers klachten hebben, blijven ze thuis. Een mondkapje is daardoor niet nodig.
  • Ook bezoekers blijven thuis als ze klachten hebben. Alleen gezonde ouders en kinderen komen naar het CJG.
  • Voor iedere afspraak nemen we contact op met de ouder, verzorger of jongere. Als het kan, doen we de afspraak telefonisch of digitaal. Als het nodig is, dan spreken we af op een locatie van het CJG of bij gezinnen thuis. We bespreken dan van tevoren welke maatregelen belangrijk zijn. Sturen we ouders een uitnodigingsbrief, dan staat ook daar duidelijk bij welke veiligheidsregels er zijn.
  • Onze CJG locaties zijn zo veilig mogelijk ingericht, bijvoorbeeld met looproutes. Klik hier voor een filmpje.
  • Na elk contact wassen onze medewerkers de handen en worden gebruikte materialen schoongemaakt.
  • Onze medewerkers houden waar mogelijk minimaal 1,5 meter afstand. Bij een inenting of lichamelijk onderzoek komen onze medewerkers wel dichterbij. Deze medewerkers hebben geen klachten en wassen voor het onderzoek hun handen.

Al onze maatregelen zorgen ervoor dat een bezoek aan het CJG niet te vergelijken is met bijvoorbeeld een bezoek aan de supermarkt. Wij werken in een ‘gecontroleerde omgeving’ en bij ons zorgen mondkapjes, handschoenen of plastic schermen niet voor meer veiligheid. Over onze manier van werken en de maatregelen die wij nemen, hebben we contact met het RIVM. Daarnaast houden we de situatie goed in de gaten. Als het nodig is, passen we onze werkwijze en maatregelen aan.

Dit bericht is gebaseerd op dit artikel van CJG Rijnmond.

Deel dit artikel: