Waarom 2 jaar zo'n leuke leeftijd is!

Ook al kan je kind van 2 jaar je soms helemaal gek maken, 2 jaar is ook een hele leuke leeftijd! Ouders van Nu zette tien redenen op een rij. Je leest ze hieronder!

  1. Je tweejarige houdt van je. Zelfs met ongewassen haar en in je oudste joggingbroek. Je kind vindt jou de allermooiste!
  2. Je peuter leeft in het moment. Dansen in de woonkamer na het avondeten, samen gekke bekken trekken, een verhaaltje lezen voor het slapen gaan… Peuters denken niet aan gisteren of morgen, maar gaan helemaal op in dat soort fijne momenten. En dat werkt ook goed voor jou!
  3. Met een tweejarige in huis wordt er veel gelachen. De grappige dingen die je kind zegt of doet, de aanstekelijke lach van je kind… Samen kunnen jullie heerlijk lachen. Dat is heel verfrissend tussen alle serieuze gesprekken en werkzaamheden door!
  4. Peuters zijn heel nieuwsgierig en kijken de hele tijd om zich heen. Ze wijzen je op dingen waar je anders niet op let. Je kind kan enthousiast zijn over de kleinste dingen: een trein die voorbij rijdt, een mooie bloem of een insect op de grond. En zo ziet de wereld er voor jou opeens ook anders uit. Je ziet de wereld door de ogen van je kind. En die wereld is heel mooi!
  5. Hoe vaak gebruikte je je fantasie nog voordat je een kind kreeg? Waarschijnlijk niet zo vaak als nu. Het is vast lang geleden dat je een sprookjesprinses was die op haar prins wacht of een piraat op een schip die vecht met een haai in de oceaan. Nu speel en fantaseer je samen met je kind. Heerlijk!
  6. Je kunt nu eindelijk gesprekjes met je kind hebben. Natuurlijk was de babytijd ook heel speciaal, maar wat is het leuk dat je nu met je kind kan kletsen. Je peuter kent nog niet zo veel woorden, maar hij of zij praat vast de oren van je hoofd. En dat is heel gezellig!
  7. Je tweejarige is heel eerlijk en zegt alles wat hij of zij denkt. Dat zorgt voor grappige momenten 😉
  8. Je kind doet op deze leeftijd (hopelijk) nog steeds een middagdutje. Een fijn rustmoment voor jou!
  9. Je peuter zegt de grappigste dingen. Het is vaak onmogelijk om niet te lachen. Je kind vindt jou ook heel grappig, bijvoorbeeld als je een gekke bek trekt of een raar geluid maakt. Voor je kind ben je een soort clown of cabaretier en zij zijn het beste publiek. Tip: schrijf de grappige uitspraken van je peuter op, dat is leuk voor later.
  10. Je kind is al groot, maar gelukkig ook nog heel klein. Ondanks dat je kind alweer zoveel groter is en zichzelf ook al groot vindt, is hij of zij gelukkig af en toe nog steeds jouw kleine baby. Heeft je kind pijn, dan is een kusje van jou het enige dat helpt. Is je kind moe, dan vindt hij of zij niets fijner dan lekker tegen jou aan kruipen. Geniet van die momentjes!

Bron: Ouders van Nu

Deel dit artikel: