Vriendje/vriendinnetje mee op vakantie? Lees deze tips!

Denk je erover na om een vriendje of vriendinnetje van je kind mee te nemen op vakantie? Dan is het handig om van tevoren over een aantal dingen na te denken. Ouders van Nu geeft tips!

Bereid je voor

Een vriendje meenemen op vakantie is heel leuk voor je kind. Zo hoeft hij of zij zich niet te vervelen. Het maakt het voor jou als ouder ook makkelijker: de kinderen vermaken zichzelf beter dan wanneer ze in hun eentje zijn. Ze zijn ook niet de hele dag op jou als ouder gericht. Toch is het handig om van tevoren wel goed te bedenken hoe je het gaat doen. Niet iedere vriendschap gaat goed als je de hele dag op elkaars lip zit. Dat is bij volwassenen zo, maar ook bij kinderen. Om erachter te komen of jouw kind ook langere tijd goed kan opschieten met zijn of haar vriendje, is het verstandig om dat eerst even uit te proberen met een logeerpartijtje. Gaat dat goed, dan is de kans groot dat het op vakantie ook gaat werken.

Maak afspraken met de ouders

Ken je de ouders van het vriendje goed? Lijken jullie opvoedstijlen op elkaar? Ook handig om over na te denken. Het vriendje of vriendinnetje gaat met jullie mee en zal zich aan jullie regels moeten houden. Zijn die regels heel anders dan bij hem of haar thuis, dan kan dat voor spanning zorgen. En wat doe je qua financiën? Al betaal je het eten en het verblijf, wat doe je op de momenten dat de kinderen graag leuk speelgoed willen kopen? Het zou fijn zijn als het vriendje of vriendinnetje van de ouders in ieder geval wat zakgeld meekrijgt om iets leuks voor zichzelf te kopen.

Heimwee en medische gegevens

Ook goed om te weten: heeft het vriendje of vriendinnetje last van heimwee en hoe erg is het? Wat als hij of zij er last van krijgt op vakantie? Wellicht helpt het om hem of haar iedere dag even naar huis te laten bellen of om kleine cadeautjes voor zijn of haar familie te kopen. Overleg het even met de ouders. Dat geldt ook voor allergieën of medische gegevens. Informeer ook hoe het kind verzekerd is voor het geval dat er medische zorg nodig is.

Tegenwoordig moet ieder kind een eigen paspoort hebben. Ga je naar het buitenland, dan is het handig om op de website van de overheid op te zoeken of en welke formulieren er ondertekend moeten worden door de ouders.

Bron: oudersvannu.nl

Deel dit artikel: