Vrienden maken op vakantie: tips!

Vakantievrienden maken je vakantie vaak extra gezellig. Maar hoe maak je vrienden op vakantie? Lees deze tips!

Tip 1: Doe mee met activiteiten

Ga je naar een camping of hotel waar activiteiten worden georganiseerd, bijvoorbeeld een volleybaltoernooi of playbackshow? Doe lekker mee! Zo leer je vanzelf mensen kennen.

Tip 2: Ga naar plekken waar andere jongeren komen

Staat er bijvoorbeeld een tafeltennistafel of is er ergens een plek om een kampvuur te maken? Of is er één wifi-spot waar je bereik hebt? Grote kans dat je daar jongeren van jouw leeftijd vindt.

Tip 3: Nodig anderen uit

Ga je naar het zwembad? Vraag aan de jongeren die dichtbij jullie zitten of ze ook mee willen gaan. Of ga je een potje voetballen met je broertje? Vraag of anderen ook met jullie mee willen doen.

Tip 4: Begin een gesprek

Begin een gesprek met andere jongeren. Vraag bijvoorbeeld waar ze vandaan komen, hoe oud ze zijn en hoe lang ze nog op de camping/in het hotel blijven. Misschien in het begin even spannend, maar als je eenmaal aan het praten bent, gaat het vaak al snel vanzelf. Aan het einde van het gesprek kan je bijvoorbeeld vragen of hij/zij morgen meegaat naar het zwembad.

Tip 5: Laat je telefoon in je zak

Best ongemakkelijk als je ergens bent waar je nog niemand kent. Meestal pak je dan al snel je telefoon. Fijne afleiding, maar het zorgt er ook voor dat waarschijnlijk niemand naar je toe komt of een gesprekje met je begint: want jij bent toch met je telefoon bezig. Laat je telefoon daarom lekker in je zak en kijk om je heen. Misschien zie je wel iemand waar je een gesprekje mee kan beginnen, of komt er iemand naar jou toe.

We wensen je een fijne en gezellige zomervakantie!

Deel dit artikel: