Verveel je je? 15 tips!

Het is kerstvakantie. Maar het coronavirus is er ook nog steeds. Dat betekent dat je minder dingen kan doen. Dan komt verveling al snel! Hieronder 15 ideeën om je verveling te stoppen.

 1. Bak of kook iets moeilijks. Als je je verveelt, betekent dat vast dat je heel veel tijd hebt! Daag jezelf uit en zoek een moeilijk recept op, bijvoorbeeld op Pinterest. Gaat het je lukken? En smaakt het ook nog goed? Maak het extra leuk en daag je vrienden uit om hetzelfde recept te maken. Deel foto’s van het resultaat in een WhatsApp groep. Wie is de beste?
 2. Stuur kaartjes. Laat anderen weten dat je aan ze denkt! Je kunt ook digitale kaarten versturen, handig nu de postbodes zo druk zijn in december. Op www.jijislief.nl vind je bijvoorbeeld kaarten met grappige en lieve teksten.
 3. In een creatieve bui en houd je van tekenen? Disney heeft heel uitgebreide ‘How-To Draw’ filmpjes gemaakt waarin je leert om bijvoorbeeld Stitch, Minnie Mouse of Elsa te tekenen.
 4. Ga lekker naar buiten! Ga bijvoorbeeld lekker een stuk wandelen, fietsen of skeeleren.
 5. Doe ‘1 minuut challenges’ met je ouders, broertjes, zusjes of met je vrienden via videobellen. Bijvoorbeeld: kan jij in 1 minuut met een beschuit in je mond een liedje fluiten? Langer dan 1 minuut op je handen staan? Hoeveel ballonnen kan je in 1 minuut opblazen? Hoeveel kleren kan je in 1 minuut aantrekken?
 6. Download de app ‘Smule’ en speel karaoke!
 7. Leer een instrument spelen door tutorials te kijken op YouTube.
 8. Maak foto’s van vroeger na met je broertjes en zusjes.
 9. Ga lekker ontspannen een boek lezen of luister naar een luisterboek via de Online Bibliotheek (je moet daarvoor wel lid zijn van de Bibliotheek).
 10. Maak een virtuele wandeling door mooie natuurparken in Amerika. Bijvoorbeeld door de Grand Canyon.
 11. Houd een puzzel-challenge. Spreek met je vrienden af dat jullie thuis allemaal een puzzel opzoeken van evenveel stukjes. Heb je geen puzzel? Je kunt eventueel ook allemaal dezelfde puzzel online bestellen. Begin allemaal op hetzelfde tijdstip met puzzelen en maak er een wedstrijd van. Houd de voortgang bij in een WhatsApp groep of videobel elkaar tijdens het puzzelen. Wie heeft zijn of haar puzzel als eerste af?
 12. Ruim je kledingkast op. Doe alles wat je niet meer draagt weg: geef het weg, verkoop het of breng het naar de kringloop. Leg de kleding die overblijft weer netjes in je kast. Misschien ontdek je wel wat leuke kledingstukken waarvan je vergeten was dat je ze had! 😉
 13. Kijk je favoriete kerstfilm.
 14. Heb jij ook zo veel leuke foto’s op je telefoon staan, waar je eigenlijk nooit iets mee doet? Laat ze afdrukken en maak een mooi fotoboek! Inclusief grappige bijschriften natuurlijk. 😉
 15. Maak je eigen bordspel. Verzin zelf regels, maak een mooi speelbord en test je spel uit!

We wensen je nog een hele fijne kerstvakantie, met hopelijk zo min mogelijk verveling 😉

Bronnen: www.gezondnu.nl, www.watwat.be

Deel dit artikel: