Veel (gratis) trainingen van start na de zomer

In september, oktober en november starten er veel verschillende trainingen bij het CJG. Er zijn trainingen voor kinderen, jongeren en ouders. Hieronder vind je een overzicht. Klik op de links om meer te lezen over de trainingen en om jezelf of je kind aan te melden. De trainingen zijn gratis.

September
  • Bij genoeg aanmeldingen start in september of oktober de training ACT voor jongeren van 14 t/m 17 jaar. Bij deze training leren jongeren om makkelijker met problemen of obstakels in het leven om te gaan.
  • Op 26 september start de training Haal je oppasdiploma voor jongeren van 13 t/m 16 jaar. Bij deze training leren jongeren die graag willen oppassen op jonge kinderen wat daarbij belangrijke punten zijn.
Oktober
  • Bij genoeg aanmeldingen start in september of oktober de training ACT voor jongeren van 14 t/m 17 jaar. Bij deze training leren jongeren om makkelijker met problemen of obstakels in het leven om te gaan.
  • Op 5 oktober start de training BPTG voor ouders van kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar die gedragsproblemen laten zien en (een vermoeden van) ADHD of ASS hebben. Bij de training leer je onder andere hoe je kunt omgaan met gedragsproblemen thuis.
  • Op 19 oktober is er een thema-avond Eerste hulp bij ongelukjes voor ouders, grootouders of andere verzorgers. Bij de thema-avond leer je hoe je ongelukjes in en om het huis kunt voorkomen en wat je kunt doen als er iets gebeurt.
  • Op 24 oktober start de training Omgaan met pubers voor ouders van pubers in de leeftijd van 9 t/m 16 jaar. Bij deze training leer je meer over de puberteit en krijg je tips over het opvoeden van pubers.
  • Op 25 oktober start de training Rots en Water voor kinderen uit groep 5 en groep 6. Bij de training leren kinderen voor zichzelf opkomen, hun boosheid beheersen, beter praten over hun gevoel en meer vertrouwen krijgen in zichzelf.
November
  • Op 2 november start de KIES-groep voor kinderen uit groep 4 t/m groep 8 met gescheiden ouders of ouders die gaan scheiden. Bij deze training leren kinderen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding van hun ouders. Ze leren de scheiding een plek te geven.
  • Op 7 november start de training Beat it! voor middelbare scholieren. Bij deze training leren jongeren voor zichzelf opkomen, hun boosheid beheersen, beter praten over hun gevoel en meer vertrouwen krijgen in zichzelf.
  • In november (er is nog geen precieze datum bekend) start de training Rots en Water voor kinderen uit groep 7 en groep 8. Bij de training leren kinderen voor zichzelf opkomen, hun boosheid beheersen, beter praten over hun gevoel en meer vertrouwen krijgen in zichzelf.

Ga naar onze pagina met alle trainingen.