Vier de liefde tijdens Valentijnsdag: 7 lockdown-proof tips

Ook de dag van de liefde zal dit jaar anders zijn, maar niet getreurd: met deze leuke en creatieve tips kan jij samen met jouw vriend of vriendin een hele romantische en bijzondere Valentijnsdag hebben.

1. Ga terug naar de eerste date

Herinner jij jullie eerste date nog? Een lekker hapje eten in een restaurant, naar de bioscoop of bijvoorbeeld naar een museum gaan zit er nu helaas niet in. Daarom is het juist nu zo leuk om jullie eerste date over te doen. Probeer jullie eerste date thuis na te maken. Steek wat kaarsjes aan, versier het huis met rozenblaadjes en probeer helemaal terug te gaan naar jullie eerste date. Denk aan wat jullie tijdens die date hebben gedaan, waar jullie het over hebben gehad en probeer bijvoorbeeld dezelfde outfit aan te doen als toen.

2. Maak samen een 3-gangen diner

Maak bijvoorbeeld jullie lievelingsgerechten van jullie favoriete restaurant klaar. Dek de tafel extra mooi en zorg voor een romantische sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een mooi tafelkleed, achtergrondmuziek, rozenblaadjes, mooie kandelaars en kaarsen. Trek allebei iets feestelijks aan.

3. Maak een vragenpotje

Schrijf allebei een paar vragen op losse briefjes en stop deze in een pot. Pak om beurten een briefje uit de pot en stel de vragen aan elkaar. Misschien kom je wel achter dingen die je nog niet wist van jouw vriend of vriendin! Leuk om te doen en zo leer je elkaar nog beter kennen.

4. Maak een romantische wandeling

Kleed je warm aan en ga samen de kou in! Tijdens een wandeling door de stad kunnen jullie bijvoorbeeld langs jullie favoriete restaurantjes lopen om wat lekkers af te halen. Je kunt ook een mooie route uitstippelen in de natuur en samen genieten van de rust.

5. Houd een filmavondje

Nu de bioscopen dicht zijn, heb je een goed excuus om jullie favoriete film voor de zoveelste keer te zien. Leg een kleedje op de grond met alle kussens die je in huis kan vinden. Maak of koop de snacks die jullie anders in de bioscoop zouden kopen en maak er een gezellige avond van!

6. Ontbijt op bed

Maak een lekker ontbijtje klaar voor jouw vriend of vriendin! Bijvoorbeeld een lekker gekookt eitje, warme croissantjes en versgeperst sinaasappelsap. Maak het nog specialer door er een lieve valentijnskaart bij te geven met wat je voor hem of haar voelt. Je kunt ook online een ontbijtje bestellen en die bij je geliefde laten bezorgen.

7. Houd een spelletjesmarathon

Haal wat oude bordspellen uit de kast en houd samen een spelletjesmarathon. Gezellig! Maak het nog leuker door de winnaar steeds een klein cadeautje te geven. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte tegoedbon.

Bron: www.trendalert.nl

Deel dit artikel: