Het opvoeden van een kind is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je kind een aandachts- en hyperactiviteitsstoornis (ADHD) of een autismespectrumstoornis (ASS) heeft. Hoe kan je omgaan met gedragsproblemen thuis? Dat leer je bij de training BPTG.

Wat houdt de training in?

BPTG staat voor Behavioral Parent Training Groningen. Het doel van de training is om gedragsproblemen bij kinderen met ADHD of ASS te verminderen. Tijdens de training leer je meer over een aandachtstekortstoornis of autismespectrumstoornis. Je leert verschillende dingen die belangrijk zijn bij de opvoeding van een kind met ADHD of ASS en gedragsproblemen.

Voor wie is de training bedoeld?

Ouders van kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar die gedragsproblemen laten zien en (een vermoeden van) ADHD of ASS hebben.

Bijeenkomsten

Je volgt de training samen met andere ouders. De training duurt 10 weken, elke week is er een bijeenkomst van 2 uur. Tijdens de training krijg je opdrachten voor thuis mee. Dat is een belangrijk onderdeel van de training. Elke bijeenkomst begint met het bespreken van de thuisopdracht die je hebt meegekregen. In het tweede deel van de bijeenkomst krijg je uitleg over de theorie en gaan we oefenen, bijvoorbeeld door een rollenspel te doen. In het derde deel van de bijeenkomst bespreken we de volgende opdracht die je voor thuis meekrijgt.

Deze onderwerpen worden bijvoorbeeld besproken:

  • Voorlichting over ADHD en/of ASS
  • Omgaan met probleemgedrag
  • Probleemgedrag voorkomen
  • Zelfbeeld van het kind versterken

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze training.

Locatie

De training vindt plaats bij het CJG aan de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel.

Startdatum

De eerstvolgende training start op donderdag 30 maart en duurt 10 weken. De training wordt wekelijks op donderdagavond gegeven van 19:00 tot 21:00 uur. Komen deze data niet uit? Dan kan je je aanmelden voor de wachtlijst.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Maar ook telefonisch via 010 – 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Valt jouw kind niet binnen de leeftijdscategorie voor deze training of heb je andere vragen? Je kunt contact opnemen met m.vangrondelle@cjgcapelleaandenijssel.nl of n.klop@cjgcapelleaandenijssel.nl.

Let op: onze trainingen zijn voor kinderen, ouders en gezinnen die in Capelle aan den IJssel wonen.

Aanmeldformulier