Tips bij verveling in de zomervakantie

Zes weken vakantie kan best lang zijn. Voor je het weet roept je kind met een zucht uit: “Ik verveel me!”. Hieronder vind je leuke tips tegen verveling in de zomervakantie.

Maak een grabbelton met ideeën

Bedenk samen allerlei dingen om te doen. Schrijf al deze dingen op vrolijk gekleurde briefjes en stop ze in een pot of doos. Je kind kan de pot of doos nog mooi versieren. Verveelt je kind zich? Laat hem of haar een briefje grabbelen! Net zo lang tot je kind iets vindt om te doen. Het maken van de grabbelton is ook al een leuke activiteit.

Spelletjesmiddag

Organiseer een spelletjesmiddag met vriendjes of buurtkinderen. Vraag of ieder kind een spel mee wil nemen van thuis. Laat de kinderen om beurten een spel uitkiezen en laat ze lekker hun gang gaan! Zijn alle vriendjes en buurtkinderen op vakantie? Je kan ook een spelletjesmiddag houden samen met je kind. Haal de leukste spelletjes uit de kast en ga er lekker voor zitten. Is er een spelletje waar meerdere mensen voor nodig zijn? Laat de knuffels of poppen van je kind ook meedoen. Simpel opgelost en voor je kind extra leuk!

Klusjes doen

Laat je kind meehelpen met klusjes. Bijvoorbeeld de was ophangen, planten water geven, de vaat doen of de tuinmeubelen schoonmaken. Zo is je kind lekker bezig en het is nog gezellig ook!

Picknicken

Eet de lunch eens op een andere manier! Ga samen picknicken in de tuin of op een grasveldje in de buurt. Bereid de picknick samen voor. Maak een mand klaar met boterhammen, verschillende soorten beleg en stukjes fruit. Leg een vrolijk picknickkleed neer en de picknick kan beginnen!

Verven

Lekker kliederen met verf! In de zomer kan dit lekker buiten. Weet je kind niet wat hij of zij moet verven? Help mee met ideeën verzinnen: verf je eigen gezicht, de vakantiebestemming, jullie huis, je lievelingsdier of wat je later wilt worden. Ook leuk: maak een schilderij voor opa of oma.

Extra verfpret: leg een oud laken op de grond in de tuin en laat je kinderen het laken mooi versieren met verf. Tip: trek je kinderen oude kleding aan of let op dat je goed uitwasbare verf gebruikt. Leg ook iets onder het laken om je tuintegels te beschermen.

Teenslippers knutselen

Een ‘s zomers knutselwerkje! Dit heb je nodig: vellen gekleurd papier of karton, lijm, schaar, een potlood en spullen om te versieren.

Zo maak je de teenslippers:

  1. Teken de onderkant van de slippers met potlood op gekleurd papier/karton. Je kind kan hiervoor zijn of haar voeten omtrekken of een eigen teenslipper omtrekken.
  2. Knip de slippers uit en versier ze.
  3. Knip twee stroken uit papier. Plak de stroken zo op de slippers dat ze schuin naar elkaar toe gaan en plak de uiteinden aan elkaar vast.

Bron: Juf Sanne

Leuke spelletjes bij warm weer

Klik hier voor 10 leuke spelletjes voor op een tropische dag.

Deel dit artikel: