Tips om leuke dingen te doen in de vakantie!

Bijna zomervakantie! Tijd om leuke dingen met elkaar te doen. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees de tips hieronder!

Knutselen met schelpjes

Ga eerst gezellig met elkaar naar het strand om schelpjes te zoeken (mooi weer of niet, schelpjes zijn er altijd wel te vinden!). Als jullie weer thuis zijn, kan je kind lekker knutselen met de gevonden schelpjes. Dat kan op allerlei manieren. Hij of zij kan de schelpjes verven, er een ketting van maken, theelichthouders mee beplakken en nog veel meer.

Zomer bucket list

Zes weken zomervakantie is best lang. Niet zo gek dat je kind zich soms verveelt. Met een ‘zomer bucket list’ heb je altijd wat ideeën achter de hand. Maak samen met je kind een lijst met de dingen die hij of zij in de vakantie graag wil doen. Kijk samen wat mogelijk is en hoe je hier invulling aan kunt geven. Het maken van de lijst zorgt ook al voor veel plezier! Nadat de bucket list is geschreven, moet hij natuurlijk ook nog mooi versierd worden. Hang de lijst daarna op een plekje waar iedereen hem goed kan zien. Ook leuk: maak een ideeënpot!

Ga er op uit!

Trek er samen op uit. Bijvoorbeeld naar het bos, het strand of een gezellig dorpje. In veel bossen in Nederland kan je op stap met de boswachter of zijn er speciale wandelpaden voor kinderen.

Gezellig picknicken

Een zomerse picknick is altijd leuk! Bereid de picknick samen voor: smeer de boterhammen en vul de picknickmand met lekkers. Neem een picknickkleed mee en zoek een mooi plekje uit!

Wasstraat

Is het warm weer, dan is spelen met water altijd een succes. Maak het nuttig door je kinderen (eventueel samen met jou) de auto te laten wassen! Zet de tuinslang, emmers water en zeep maar vast klaar..

Kamperen in de tuin

Een spannend avontuur: slapen in een tentje in de tuin! Zet het tentje overdag samen op. Bedenk welke spullen er allemaal nodig zijn voor het nachtje kamperen. Een slaapzak, zaklamp en knuffelbeer.. Zijn je kinderen nog jong? Laat hen dan overdag spelen dat ze aan het kamperen zijn en ruim het tentje ‘s avonds met elkaar weer op. Klik hier voor meer tips over kamperen in de tuin.

Watergevecht

‘s Zomerse temperaturen? Tijd voor een watergevecht! Vraag wat vriendjes of de buurkinderen om mee te doen en vul een grote emmer met waterballonnen. Klaar voor de start.. gooien maar! Maak van tevoren wel goede afspraken, bijvoorbeeld niet in het gezicht gooien. Zo blijft het leuk!

Een eigen tuin

Een klein stukje van de tuin inrichten als tuintje voor je kind kan erg leuk zijn. Je kunt ook een bloembak gebruiken. Plant groente of mooie bloemetjes en laat je kind lekker zijn gang gaan. Wat leuk om de plantjes te zien groeien! Ook leuk: knutsel samen bordjes waar op staat wat er in de tuin groeit. Zo kunnen jullie ook goed onthouden wat er is geplant!

Bron: mamaenzo.nl

Deel dit artikel: