Tip: nieuwe website over zelfbeschadiging

Bij zelfbeschadiging brengt iemand zichzelf regelmatig verwondingen of andere schade toe. Wat kun je doen als je kind zichzelf beschadigt? Op de nieuwe website sameninmijnschoenen.nl vind je informatie en tips.

Komt vaak voor onder jongeren

Zelfbeschadiging komt onder jongeren helaas vaak voor. Er wordt geschat dat 15% van de jongeren zichzelf wel eens beschadigt. Jezelf beschadigen is een teken van klem zitten. Het kan een manier zijn om om te gaan met innerlijke pijn, negatieve emoties of gedachten. Op de website vind je meer informatie over wat zelfbeschadiging is.

Wat kun je doen?

Op de website kun je lezen wat je kunt doen als je kind zichzelf beschadigt. Je kunt ook het verhaal van Kyra lezen. Zij vertelt hoe de zelfbeschadiging bij haar begon en hoe het nu met haar gaat. Dit kan helpen om het te begrijpen.

Erover praten

Het is erg aangrijpend als je erachter komt dat je kind zichzelf beschadigt. Het is belangrijk om op een rustig moment het gesprek aan te gaan. Op de website vind je tips om in gesprek te gaan met je kind.

Meer

De website is er niet alleen voor ouders, maar ook voor jongeren die zichzelf beschadigen en voor broers, zussen en vrienden.

Hulp

Heb je ontdekt dat je kind zichzelf beschadigt en vind je het erg moeilijk om het gesprek aan te gaan, of heb je er vragen over? Je kunt altijd contact opnemen met het CJG voor ondersteuning.

Deel dit artikel: