Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Terugblik netwerkconferentie ‘Samen sterk bij scheiding’

Terugblik netwerkconferentie 'Samen sterk bij scheiding'

Op woensdag 2 oktober 2019 hebben 67 professionals en vrijwilligers van 27 diverse organisaties zich tijdens een netwerkconferentie verbonden aan het thema: ‘Samen sterk bij scheiding’.

De netwerkconferentie is georganiseerd door gemeente Capelle aan den IJssel, Welzijn Capelle en het Centrum voor Jeugd en Gezin, als vervolg op het project ‘Kind Centraal’. Het doel van dit project is om te zorgen voor een lokale sluitende aanpak rondom scheiding, gericht op het zo veel mogelijk beperken van de negatieve gevolgen van scheiding voor kinderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Tijdens de netwerkconferentie zijn er met elkaar dromen geformuleerd voor het Capelse kind van gescheiden ouders. Een ‘buddy’ van Villa Pinedo nam de deelnemers mee in de beleving van kinderen bij scheiding. Er is een fundament gelegd en er zijn bouwstenen verzameld voor een stevig, Capels huis voor kinderen van gescheiden ouders. Het is belangrijk dat de partijen zich verbinden aan dit thema en de samenwerking met elkaar blijven opzoeken.

Deel dit artikel: