Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Stoptober: doet u al mee?

Stoptober: doet u al mee?

Stoppen met roken, dat kan best lastig zijn. Toch kan het. Stoppen met roken heeft veel voordelen voor uw gezondheid en de gezondheid van uw kind. Doet u al mee met Stoptober? 

Wat is Stoptober?
Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Alliantie Nederland Rookvrij.

Stoppen met roken kan lastig zijn. Toch weten we uit ervaring dat het kan. Zelfs als u heel veel rookt. Of al heel lang rookt. De afgelopen jaren hebben meer dan 150.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Hoe dat kan? Kort gezegd: door het samen te doen.

Via de Stoptober-app leest u wat stoppen met roken betekent voor uw gezondheid, ontvangt u tips en leest u wat u zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (FacebookTwitterInstagram) blijft u op de hoogte, staat u in contact met anderen die hetzelfde doormaken en kunt u ervaringen uitwisselen. Ook filmpjes van vloggers zorgen voor afleiding.

De afgelopen jaren hebben bewezen dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. U staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn die 28 dagen natuurlijk goed te overzien. En wist u dat u na die 28 dagen vijf keer meer kans heeft om blijvend te stoppen? Dat verklaart het succes van Stoptober. Doe ook mee of lees meer informatie.

Ook gezonder voor uw kind
Dat stoppen met roken goed is voor uw eigen gezondheid, dat weten we. Maar weet u ook wat de gevolgen zijn van meeroken voor uw kind? Bekijk onderstaande filmpjes.

De gevolgen van meeroken
Wat zijn de gevolgen van meeroken? Hoe voorkomt u dat uw kind meerookt? Bekijk onderstaand filmpje.

Roken tijdens de zwangerschap
Wat gebeurt er als u rookt terwijl u zwanger bent? Wat zijn de gevolgen voor uw baby? Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Kinderen leren veel van #spelletjes. Ook dat ze een spelletje kunnen #verliezen. Voor alle kleine kinderen is dat lastig. Hoe kun je je kind leren omgaan met verliezen? Lees meer: bit.ly/WinnenVerliez…