Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Start Splash Capelle op basisschool De Contrabas

Start Splash Capelle op basisschool De Contrabas

Op vrijdag 18 mei startte het project ‘Splash Capelle’ op basisschool de Contrabas met een vrolijke aftrap! Hieronder vind je meer informatie over het project en een kort verslag van de aftrap.

Project Splash Capelle
Met het project Splash Capelle willen we kinderen stimuleren om elke dag kraanwater te drinken in plaats van allerlei ongezonde dranken. Dit is niet alleen gezond voor kinderen, het is ook makkelijk en voordelig voor ouders. Met Splash Capelle wordt het drinken van kraanwater op school de gewoonste zaak van de wereld (en zelfs cool!). Elke dag en altijd, want water is de beste en meest gezonde dorstlesser. Het hoort bij een gezonde levensstijl!

Splash Capelle staat voor water drinken en besteedt aandacht aan gezonde voeding en lekker bewegen. Onderzoek toont aan dat water drinken de concentratie van kinderen bevordert. Daarnaast neemt het gemiddelde BMI per kind af en wordt het risico op overgewicht verkleind. Klik hier voor meer informatie over Splash Capelle.

Aftrap Splash Capelle op basisschool De Contrabas
Op het schoolplein vertelt wethouder Eric Faassen samen met het CJG meer over het project Splash Capelle. Wat weten de kinderen al over water drinken? Waarom is water zo gezond?

De Contrabas is een grote basisschool: er stonden ongeveer 600 leerlingen op het schoolplein! Na de introductie werd het waterlied door al deze kinderen luid en enthousiast gezongen. Dat klonk prachtig!

 

 

 

 

 

 

 

Alle kinderen kregen een bidon met hun eigen naam erop. Daar kunnen ze straks water uit drinken op school. Ook alle leraren krijgen een bidon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de aftrap was er voor de kinderen van groep 1 t/m 4 een leuke, interactieve theatervoorstelling: ‘Op zoek naar het wonderwater’ met dokter Splash en Sharky. De kinderen van groep 5 t/m 8 kregen een gastles, verzorgd door de jeugdverpleegkundigen van het CJG. Tijdens de gastles leren kinderen hoeveel suiker er in verschillende drankjes en sapjes zit en hoe lang je moet bewegen om al die suikers te verbranden. De kinderen deden enthousiast mee en er was verbazing over hoeveel suikerklontjes er in bijvoorbeeld cola, energydrank of chocomel zitten.

Splash Capelle bestaat verder uit groepslessen gericht op preventie van overgewicht en een follow-up gastles door Evides.

 

 

 

 

 

 

 

We hopen dat het waterlied (“Water is lekker, water is fris…. Water is het beste drinken dat er is….”) en de zelfgemaakte drankborden de kinderen eraan herinneren dat zij hun bidon de hele dag door kunnen vullen en op deze manier gezond bezig zijn!