Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Sporten is voor iedereen!

Sporten is voor iedereen!

Veel kinderen vinden het leuk om te sporten, maar kunnen in een regulier team niet zo goed meekomen. Speciaal voor die kinderen zijn er bij Sportief Capelle en S.V.S. ‘Extra’ sportclubs. Lees hieronder meer. 

Voetbalclub Extra bij S.V.S.

 

 

 

Veel kinderen vinden voetballen leuk, maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om in een team te voetballen. Daarom is er eind oktober 2016 een ‘aangepast’ voetbalteam gestart bij SVS!

Sonny Seip is de trainer en laat kinderen, voor wie het niet vanzelfsprekend is om lid te zijn van een voetbalvereniging, plezier beleven aan de voetbaltrainingen. Hij wordt daarbij ondersteund door Johanneke Alblas, leidster van het team en moeder van één van de spelers. Sonny is een ervaren, enthousiaste trainer en leert de kinderen dezelfde vaardigheden als bij een regulier elftal.

Het team bestaat inmiddels uit 7 kinderen die bijvoorbeeld door autisme, hun sociaal emotionele ontwikkeling of een lichamelijke- of licht verstandelijke beperking, niet in het reguliere voetbalcircuit mee kunnen doen. De leeftijd is van 8 tot 14 jaar. Het zijn kinderen die ontzettend van voetballen houden en elke week weer naar de woensdagmiddag uitkijken!

Sportief Capelle is trots op dit team en wil het ook verder laten groeien. Heeft u een zoon of dochter tussen de 8 en 14 jaar? Kom dan eens kijken en meetrainen! Wij trainen elke woensdag van 15.45 uur tot 16.45 uur. Het is wel fijn als u even van te voren laat weten dat u komt!

Voor vragen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met kunt u contact opnemen met Sportief Capelle via info@sportiefcapelle.nl of 010-258 87 87

Club Extra bij Sportief Capelle

 

 

Sommige kinderen met een motorische achterstand of een vorm van autisme hebben moeite om mee te komen of aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles, tijdens sporten bij een vereniging of bij het buitenspelen. Daarom is Sportief Capelle gestart met Club Extra.

Bij Club Extra krijgen de kinderen zoveel mogelijk individuele aandacht. Dit is te realiseren doordat er gewerkt wordt in groepjes van maximaal 10 kinderen. De deskundige leiding probeert altijd eerst aan te sluiten bij wat het kind wel kan. De activiteiten worden zo aangeboden dat de kinderen veel beurten maken en op eigen niveau kunnen deelnemen aan de activiteiten. Spelenderwijs, met succesbeleving als kernwoord, wordt het niveau van kinderen verbeterd door steeds een stapje hoger te gaan.

Als de kinderen hun achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten hebben ingelopen, kunnen zij in contact gebracht worden met een sportvereniging naar keuze. In overleg met de docenten helpt Sportief Capelle met zoeken naar een passende reguliere sportvereniging.

Om deel te nemen aan de lessen moeten de deelnemers ‘lid’ worden van Club Extra. De lessen worden elke woensdag gegeven op de volgende tijden en locaties:

  • 14:00 – 14:45 uur | Middelwatering, Gymzaal Pelikaanweg | 6 t/m 9 jaar
  • 15:00 – 15:45 uur | Middelwatering, Gymzaal Pelikaanweg | 9 t/m 12 jaar

Klik hier voor de folder met meer informatie en kosten.

Autisport & Fun bij Sportief Capelle

 

 

 

 

Op zoek naar een sportles die zich richt op autistische en/of sociaal-emotioneel beperkte kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar? Een sportles voor kinderen die veel behoefte hebben aan structuur en duidelijkheid? Dan is Club Autisport & Fun van Sportief Capelle wellicht iets voor uw zoon of dochter.

Deze kinderen hebben vaak moeite om te aarden bij reguliere sportverenigingen en bij overige sportaanbieders, maar ze willen graag ergens bij horen en in groepsverband kunnen sporten. Tijdens de lessen leren de kinderen sociale vaardigheden zoals samenwerken, omgaan met winst, wachten op de beurt, maar gaan bovenal lekker sporten en bewegen. Trefbal, tikspelen en touwklimmen, maar ook kennis maken met verschillende sporten zoals basketbal, voetbal en volleybal. Twee ervaren sportdocenten die reeds ruime tijd werken met autistische kinderen, begeleiden de lessen.

Wilt u weten of Club Autisport & Fun iets voor uw kind is? Meld u dan aan voor de gratis proefles! De lessen vinden plaats op woensdag van 16:00 – 17:00 uur in Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261 in Capelle aan den IJssel.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Hilke van der Pols van Sportief Capelle via info@sportiefcapelle.nl of 010 – 2588787.