Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Splash Capelle van start op basisschool De Horizon Koggerwaard!

Splash Capelle van start op basisschool De Horizon Koggerwaard!

Vanochtend ging het project ‘Splash Capelle’ van start op basisschool De Horizon (locatie Koggerwaard)! Hieronder vindt u meer informatie over het project en een aantal foto’s van de ochtend.

Met het project Splash Capelle willen we kinderen stimuleren om elke dag kraanwater te drinken in plaats van allerlei ongezonde dranken. Dit is niet alleen gezond voor kinderen, het is ook makkelijk en voordelig voor ouders. Met Splash Capelle wordt het drinken van kraanwater op school de gewoonste zaak van de wereld (en zelfs cool!). Elke dag en altijd, want water is de beste en meest gezonde dorstlesser. Het hoort bij een gezonde levensstijl!

Splash Capelle staat voor water drinken en besteedt aandacht aan gezonde voeding en lekker bewegen. Onderzoek toont aan dat water drinken de concentratie van kinderen bevordert. Daarnaast neemt het gemiddelde BMI per kind af en wordt het risico op overgewicht verkleind.

Vijf basisscholen in Capelle zijn al in 2015 gestart. Dankzij de sponsoren Evides, de Van Capellen Stichting en de Rabobank, kan het CJG Splash Capelle nu op meerdere scholen aanbieden. Waaronder basisschool De Horizon, waar het project vanochtend feestelijk van start ging!

Aftrap Splash Capelle op basisschool De Horizon, locatie Koggerwaard
Op het schoolplein vertelt wethouder Ans Hartnagel samen met het CJG meer over het project Splash Capelle. Wat weten de kinderen al over water drinken? Ans Hartnagel vertelt de kinderen waarom water drinken zo gezond is.

 

 

 

 

 

 

 

Alle kinderen krijgen een bidon met hun eigen naam erop. Daar kunnen ze straks water uit drinken op school.

 

 

 

 

 

 

 

De aftrap werd afgesloten met het zingen van het waterlied. Wat klonk dat vrolijk!

 

 

 

 

 

 

Na de aftrap is er voor de kinderen van groep 1 t/m 4 een leuke, interactieve theatervoorstelling: ‘Op zoek naar het wonderwater’ met dokter Splash en Sharky. De kinderen van groep 5 t/m 8 krijgen een gastles, verzorgd door de jeugdverpleegkundigen van het CJG. Tijdens de gastles leren kinderen hoeveel suiker er in verschillende drankjes en sapjes zit en hoe lang je moet bewegen om al die suikers te verbranden.

Splash Capelle bestaat verder uit groepslessen gericht op preventie van overgewicht en een follow-up gastles door Evides.