Spelletjes voor onderweg naar de vakantie

Ga je met de auto op vakantie? Een lange autorit met kinderen is niet altijd makkelijk. Kinderen kunnen zich tijdens de reis snel vervelen. Hoe kun je de kinderen vermaken tijdens de rit? Lees hieronder vijf tips van Fabmama

Tip 1: Pictionary

Ken je dit spel nog? Er staat een woord op een briefje of iemand fluistert iets in je oor wat je moet tekenen. De rest moet raden wat je aan het tekenen bent. Dit kan ook goed in de auto! Neem een whiteboardmarker en een keukenrol mee. De kinderen kunnen met de whiteboardmarker op de autoruit tekenen. Met een keukenpapiertje is het er zo weer vanaf! Je kunt het natuurlijk ook met een schriftje en stiften doen.

Tip 2: Wie ben ik? / Waar ligt de schat?

Nog een spel dat eigenlijk overal wel gespeeld kan worden: ‘Wie ben ik?’. Schrijf een bekend persoon op een post-it en plak de post-it op het voorhoofd van de speler die aan de beurt is. Deze mag gaan raden wie hij of zij is door vragen te stellen die alleen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord mogen worden.

Een leuke variant hierop is ‘Waar ligt de schat?’. Hierbij neemt de speler een plek in zijn hoofd waar de schat verstopt ligt en mag de rest vragen stellen die alleen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord mogen worden. Tip: laat de ‘verstopper van de schat’ wel even opschrijven waar de schat ligt, anders wordt het een heel lang spel…

Tip 3: Kilometer raden

Laat de kinderen op een bepaald moment hun ogen dichtdoen. Vanaf dat moment gaat de tijd in. De kinderen moeten raden hoe lang een kilometer duurt. Als ze hun ogen open doen en “Ja!” roepen, is dat hun gok. Wie er het dichtstbij zit, wint. Het is leuk om te kijken wie het beste is uit vijf keer, zodat ze een beetje kunnen oefenen. Voor kinderen die kunnen klokkijken kun je ze hierna laten raden hoe laat jullie ongeveer zullen aankomen bij de volgende stop.

Tip 4: Kleurenspel

Ieder kind kiest een eigen kleur. De komende vijf minuten moeten ze het aantal auto’s en vrachtwagens tellen die in hun kleur voorbij rijden. Hierna kun je de gekozen kleuren wisselen om te bekijken of bepaalde kleuren vaker voorkomen op de weg.

Tip 5: Muziek

Altijd gezellig! Je kunt natuurlijk de favoriete kinder-cd erin stoppen en lekker meezingen, maar je kunt ook een nieuwe tekst verzinnen op hun lievelingsliedje. Laat je kinderen een nieuwe hoofdrolspeler kiezen en een avontuur, zodat jullie een eigen lied kunnen maken. Tijd genoeg!

Op ons Instagram account vind je nog meer leuke tips.

Bron: Fabmama.nl

Deel dit artikel: