Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Scheiding.. Praat mee en maak het verschil!

Scheiding.. Praat mee en maak het verschil!

De afgelopen jaren is het aantal scheidingen in Nederland gestegen. Een groot aantal relaties en huwelijken strandt nadat mensen veel in hun leven samen hebben gedeeld. Het beëindigen van een relatie zorgt ervoor dat u een aantal zaken goed moet regelen, bijvoorbeeld op financieel gebied, huisvesting of in de omgang met uw kinderen.

U bent misschien zelf gescheiden of u heeft een scheiding in uw nabije omgeving meegemaakt. Ook in de hulpverlening krijgen wij veel te maken met mensen die in een scheiding zitten of een scheiding hebben meegemaakt. Dit geeft soms lastige situaties in de hulpverlening voor ouders, kinderen en hulpverleners.

Omdat u als geen ander weet wat wél goed werkt en wat hulpverleners het beste kunnen doen in deze situaties, zijn wij op zoek naar u! Het is van groot belang dat u, als bewoner van Capelle, hier uw stem laat horen. Zo kunt u het verschil maken voor de hulpverlening rondom scheidingen in Capelle.

Hoe kunt u helpen?

Er worden twee bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten worden er onder leiding van een professionele gespreksleider bepaalde onderwerpen besproken. Het zal gaan over scheiden en hoe de hulpverlening het beste kan ondersteunen in dit proces. Wij zijn op zoek naar wat er wèl werkt!

Voor wie?

Iedereen die zelf een scheiding heeft meegemaakt of mensen die een scheiding van dichtbij hebben meegemaakt, denk aan bijvoorbeeld opa’s en oma’s.

Wanneer?

U kunt inschrijven op één van de volgende data:

  • Dinsdag 22 mei van 19:30 tot 21:00 uur
  • Donderdag 24 mei van 19:30 tot 21:00 uur

Inschrijven kan via deze link, via het inschrijfformulier aan de rechterkant. Alle deelnemers ontvangen als bedankje een VVV-bon!

Waar?

Van Cappellenhuis
Dorpsstraat 164, 2903 LB Capelle a/d IJssel

Op loopafstand van het metrostation Capelle Centrum en in de directe omgeving van het gebouw is gratis parkeergelegenheid

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Een zoon of dochter in de puberleeftijd kan voor veel leven in de brouwerij zorgen. Dat kan heel leuk zijn, maar het kan ook spanningen en conflicten opleveren. Misschien heb je als ouder allerlei vragen. De cursus 'Omgaan met #pubers' kan je ondersteunen: bit.ly/Omgaanmetpube…