Robotworkshop op school!

Op 8 en 9 november 2021 kregen leerlingen uit plusgroepen 5/6 en 7/8 van basisschool De Horizon een leuke robotworkshop van het CJG en Universiteit Utrecht.

De workshop werd georganiseerd door Anouk Neerincx. Zij doet aan de Universiteit Utrecht onderzoek naar het gebruik van sociale robots in de jeugdgezondheidszorg en jeugdhulpverlening, in samenwerking met het CJG. In de CJG krant van september 2021 kan je daar meer over lezen.

De kinderen kregen de opdracht om een tekening of verhaaltje te maken over hoe je een robot kan gebruiken bij het CJG. Daarbij mochten ze hun fantasie gebruiken! De kinderen bedachten bijvoorbeeld dat de robot een kind gerust kan stellen in de wachtkamer, maar ook kan ondersteunen met taalontwikkeling en met de prikjes bij het consultatiebureau. Na deze opdracht mochten de kinderen een toneelstukje doen. Ze waren bijvoorbeeld hulpverlener, robot, kind of ouder en speelden zo hun eigen rollenspel.

De kinderen hebben de echte robots van het CJG ook nog uitgeprobeerd en zelfs geholpen met programmeren! Het was een groot succes.

Deel dit artikel: