Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Protest: hoe ga je daarmee om?

Protest: hoe ga je daarmee om?

Kinderen proberen soms te protesteren of te onderhandelen als iets niet mag. Dit betekent niet dat je kind je regels niet respecteert. Hoe kun je reageren als je kind protesteert?

Discussie
Kinderen willen soms graag weten waarom je bepaalde regels stelt. Dat maakt het makkelijker om de regels te accepteren, ook al zijn ze het er misschien niet helemaal mee eens. Komt je kind met goede argumenten om het anders te doen, dan is het sportief om de regel bij te stellen.

Geen discussie
Probeer niet boos te reageren als je kind protesteert of een discussie aangaat. Als er eenmaal ruzie ontstaat, zijn kinderen eerder geneigd de regels aan hun laars te lappen. Je kunt wel duidelijk aangeven dat een maatregel blijft zoals hij is en dat je hier verder niet over in discussie wil gaan.

Afwezigheid en toezicht
Regels gelden ook als je zelf niet aanwezig bent, zoals op feestjes, vakantie of bij vrienden thuis. Probeer dan ouders van vrienden of andere volwassenen in te schakelen voor het toezicht.

Meer lezen
Lees meer over regels opstellen, consequent zijn, straffen en belonen.

 

Dit is goedgekeurde opvoedinformatie, afkomstig van Stichting Opvoeden.nl

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Een zoon of dochter in de puberleeftijd kan voor veel leven in de brouwerij zorgen. Dat kan heel leuk zijn, maar het kan ook spanningen en conflicten opleveren. Misschien heb je als ouder allerlei vragen. De cursus 'Omgaan met #pubers' kan je ondersteunen: bit.ly/Omgaanmetpube…