Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Project Splash Capelle van start op De Catamaran!

Project Splash Capelle van start op De Catamaran!

Op basisschool De Catamaran, locatie Maria Danneels Erf, startte vandaag het project ‘Splash Capelle’. Een mooie en enthousiaste start! 

Splash Capelle
Met het project ‘Splash Capelle’ willen we kinderen stimuleren om elke dag kraanwater te drinken in plaats van allerlei ongezonde dranken. Dit is niet alleen gezond voor kinderen, het is ook makkelijk en voordelig voor ouders. Met de invoering van dit project wordt het drinken van kraanwater de gewoonste zaak van de wereld (en zelfs cool). Elke dag en altijd, want water is de beste en meest gezonde dorstlesser. Water hoort bij een gezonde levensstijl! Splash staat niet alleen voor water drinken, maar het CJG en de school besteden ook aandacht aan gezonde voeding en lekker bewegen.

Enthousiaste start op basisschool De Catamaran
Naar aanleiding van het artikel over ‘Splash Capelle’ in de CJG Krant werd het CJG door de basisschool benaderd. Er was interesse in het project! Afgelopen dinsdag was er een informatieavond. Naast informatie over het project en het CJG, werd er gediscussieerd over het onderwerp ‘gezond trakteren’. Het was een zeer geslaagde avond.

Vanochtend ging ‘Splash Capelle’ dan echt van start. De school en de kinderen waren erg enthousiast! Bekijk de foto’s en het verslag van de ochtend hieronder.

De officiële kick-off vond plaats in de centrale hal van de school. Alle kinderen kregen een eigen bidon om met water te vullen. Tijdens de introductie kwam er zomaar ineens een inspecteur de zaal binnen rijden! Hij was op zoek naar het wonderwater. Wie het wonderwater vindt, krijgt een beloning! Na afloop van de kick-off werd het Catamaran lied gezongen met de kinderen.

splash 1 IMG_6441

 

 

 

 

 

splash 3

 

 

 

 

 

Voor de groepen 1 t/m 4 is er een poppentheater over drinkwater: ‘Op zoek naar het wonderwater’, verzorgd door Ilse Heij van Creatief van Huis Uit.

splash 2

 

 

 

 

 

De groepen 5 t/m 8 kregen een gastles, verzorgd door de jeugdverpleegkundige en gewichtsconsulente van het CJG. Hierbij werd gebruik gemaakt van het drankenbord, waarbij kinderen uitrekenen hoe veel suiker er in een pakje drinken zit. Dit zorgt vaak voor verbazing! Hoe lang moet je bewegen om het pakje drinken te verbranden?

splash 4

splsah 5

 

 

 

 

 

splash 6

 

 

 

 

 

Water drinken hoeft niet saai te zijn. Je kunt het heel lekker combineren met fruit of munt! Dat hebben ze bij De Catamaran wel begrepen.

IMG_6428

 

 

 

 

 

 

We wensen basisschool De Catamaran veel succes en vooral ook veel plezier bij project ‘Splash Capelle’!