Privacy

Het CJG hecht veel belang aan privacy en daarom gaan we zorgvuldig om met persoonsgegevens. Hiervoor nemen we zowel zichtbare als onzichtbare maatregelen. In ons privacyreglement staat informatie over de wijze waarop we met persoonsgegevens omgaan. Het CJG hanteert de volgende uitgangspunten bij de verwerking van persoonsgegevens:

  1. We verwerken niet meer gegevens dan nodig is voor het verlenen van onze dienstverlening.
  2. Alleen medewerkers en stagiaires die dat nodig hebben voor hun werkzaamheden, hebben toegang tot persoonsgegevens.
  3. Om kinderen, jongeren en ouders zo goed mogelijk te helpen, werken de professionals van jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg in de wijkteams samen. Hiervoor kunnen de professionals van beide disciplines elkaar in het belang van het kind informeren.
  4. Alle medewerkers en stagiaires die kennis nemen van persoonsgegevens zijn verplicht tot geheimhouding en tekenen een geheimhoudingsverklaring.
  5. We informeren je en vragen voor het verwerken van persoonsgegevens toestemming aan jou, tenzij dit niet mogelijk is of niet nodig is volgens de wet.
  6. We bewaren persoonsgegevens niet langer dan nodig is en volgen daarbij de wettelijke termijnen.
  7. Voor een goede zorg en dienstverlening werkt het CJG samen met een aantal partners, zoals aanbieders van specialistische jeugdhulp, huisartsen en scholen. Daarvoor is het soms nodig om persoonsgegevens te delen. Daarover zijn wij transparant, vragen wij toestemming en we houden ons daarbij aan de wet.
  8. We beveiligen de persoonsgegevens zo goed mogelijk en treffen daarvoor voldoende technische en organisatorische maatregelen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking.
  9. We respecteren jouw rechten met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens, tenzij wettelijke bepalingen zich daar tegen verzetten.
  10. Als onverhoopt één van de hierboven genoemde uitgangspunten niet of niet correct is gevolgd, dan ondernemen we direct actie om dit te herstellen en waar nodig te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je vragen over jouw persoonsgegevens? Neem dan contact op met onze Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) via functionaris-gegevensbescherming@cjgcapelleaandenijssel.nl

Niet tevreden over het CJG?

De professionals van het CJG doen hun werk zo goed mogelijk. Toch kan het gebeuren dat je daar niet tevreden over bent. Wat kun je doen?

  1. Deel je tips of ideeën via tips@cjgcapelle.nl
  2. Ga in gesprek met de professional. Misschien heeft de professional er geen idee van dat je ergens ontevreden over bent en verbetert de situatie als jullie dit bespreken. In veel gevallen is er een oplossing.
  3. Heeft het gesprek niet geholpen, neem dan contact op met de leidinggevende van de professional via 010 – 24 23 200 of vul het klachtenformulier in. De leidinggevende luistert naar jouw klacht en zoekt naar een passende oplossing.
  4. Als de gesprekken naar jouw mening onvoldoende helpen, dan kun je een officiële klacht over het CJG indienen bij de Kinderombudsman of een onafhankelijke klachtencommissie. De contactgegevens vind je aan de rechterkant van deze pagina. Je schrijft een mail of brief waarin je uitlegt wat jouw klacht is, over wie de klacht gaat en wat er precies is gebeurd.

Hulp nodig bij je klacht?

Heb je hulp nodig bij het indienen van jouw klacht? Vraag dan gratis hulp aan een vertrouwenspersoon van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Zij kunnen jou helpen bij het schrijven van klachtbrieven en het voeren van een klachtgesprek. Een vertrouwenspersoon van het AKJ werkt niet voor het CJG. Neem contact op met het AKJ via 088 555 10 00, stuur een e-mail naar info@akj.nl of chat via de website.

Of vraag hulp bij de onafhankelijke cliëntondersteuner van Welzijn Capelle. Klik hier voor meer informatie.

Kinderombudsman

Heb je een vraag of een klacht voor de kinderombudsman? Bel op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 uur met 0800 2345 111 (gratis). Appen kan ook, naar 06 5807 3580. Of stuur een mail of brief.

Klachtencommissie Rijnmond (Jeugdgezondheidszorg)

In het klachtenreglement staat precies beschreven hoe de Klachtencommissie werkt, wie een klacht kan indienen en waarover een klacht kan worden ingediend.

Vul het klachtenformulier op de website in en mail dit naar info@klachtencommissierijnmond.nl of verstuur het ingevulde formulier naar:

Klachtencommissie Rijnmond
t.a.v. de ambtelijk secretaris
Postbus 3063
3003 AB Rotterdam

Tips en handvatten voor het indienen van een klacht

Klachtencommissie Jeugdhulp Zuid-Holland

In het klachtenreglement staat precies beschreven hoe de Klachtencommissie werkt, wie een klacht kan indienen en waarover een klacht kan worden ingediend. Mail je klacht naar secretariaat@klachtencommissiejeugdhulpzh.nl of verstuur een brief naar:

Klachtencommissie Jeugdhulp Zuid-Holland
Postbus 258
3000 AG Rotterdam