Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Scheiding… Praat mee en maak het verschil!

Scheiding… Praat mee en maak het verschil!

De afgelopen jaren is het aantal scheidingen in Nederland gestegen. Een groot aantal relaties en huwelijken strandt nadat mensen veel in hun leven samen hebben gedeeld. Het beëindigen van een relatie zorgt ervoor dat u een aantal zaken goed moet regelen, bijvoorbeeld op financieel gebied, huisvesting of in de omgang met uw kinderen.

U bent misschien zelf gescheiden of u heeft een scheiding in uw nabije omgeving meegemaakt. Ook in de hulpverlening krijgen wij veel te maken met mensen die in een scheiding zitten of een scheiding hebben meegemaakt. Dit geeft soms lastige situaties in de hulpverlening voor ouders, kinderen en hulpverleners.

Omdat u als geen ander weet wat wél goed werkt en wat hulpverleners het beste kunnen doen in deze situaties, zijn wij op zoek naar u! Het is van groot belang dat u, als bewoner van Capelle, hier uw stem laat horen. Zo kunt u het verschil maken voor de hulpverlening rondom scheidingen in Capelle.

Hoe kunt u helpen?

Er worden twee bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten worden er onder leiding van een professionele gespreksleider bepaalde onderwerpen besproken. Het zal gaan over scheiden en hoe de hulpverlening het beste kan ondersteunen in dit proces. Wij zijn op zoek naar wat er wèl werkt!

Voor wie?

Iedereen die zelf een scheiding heeft meegemaakt of mensen die een scheiding van dichtbij hebben meegemaakt, denk aan bijvoorbeeld opa’s en oma’s.

Wanneer?

U kunt inschrijven op één van de volgende data:

  • Dinsdag 22 mei van 19:30 tot 21:00 uur Deze groep is inmiddels VOL!
  • Donderdag 24 mei van 19:30 tot 21:00 uur

Inschrijven kan via het inschrijfformulier bovenaan deze pagina.

Waar?

Van Cappellenhuis
Dorpsstraat 164, 2903 LB Capelle a/d IJssel

Op loopafstand van het metrostation Capelle Centrum en in de directe omgeving van het gebouw is gratis parkeergelegenheid

Inschrijven bijeenkomst

Het is inmiddels niet meer mogelijk om u in te schrijven.

  • Wij gebruiken je e-mailadres uitsluitend om je deze nieuwsbrief toe te sturen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.