top of page

Zomer in Capelle: gratis activiteiten voor kinderen

De zomer is een tijd voor plezier en avontuur, vooral voor kinderen. Maar je hoeft niet ver te reizen of veel geld uit te geven om samen met je gezin leuke dingen te doen. In Capelle aan den IJssel zijn er genoeg gratis activiteiten waar jullie samen van kunnen genieten. In dit artikel vind je een aantal tips voor een geweldige zomer, dicht bij huis.


Kinderen zijn aan het touwtrekken
Ontdek de KinderLabs

Bij de KinderLabs in Capelle kunnen kinderen het hele jaar door terecht voor gratis activiteiten en workshops. Denk aan knutselen, dansen, spelletjes spelen en nog veel meer. Bij de locatie Schenkel staan deze zomer nog onder andere een gezellige high tea, een spannende vossenjacht en een verfrissend watergevecht op het programma. Bekijk hier de agenda van de Kinderlabs en plan je bezoek!


Bezoek de Kinderboerderij Klaverweide

Een bezoek aan de kinderboerderij is altijd een succes bij kinderen. Bij Kinderboerderij Klaverweide in kunnen kinderen verschillende dieren van dichtbij zien en zelfs aanraken. Van geiten en schapen tot konijnen en pony's, er is genoeg te doen. Bovendien is het een mooie plek om te leren over de dieren en hun verzorging. Een leuk, leerzaam en gratis dagje uit.


Geniet van de natuur in het Schollebos

Schollebos is een prachtig groot park in Capelle waar je samen met je kinderen heerlijk kunt wandelen. Er zijn wandelpaden door het bos, langs het water en door open velden waar je kunt picknicken. Er zijn ook meerdere speeltuinen en een pannenkoekenrestaurant. De ideale plek voor een ontspannen dagje uit, midden in de natuur.


Activiteiten in de Bibliotheek

Op zoek naar een binnenactiviteit? Neem dan eens een kijkje in de agenda van Bibliotheek Capelle. Elke woensdagmiddag kan je je kind laten voorlezen en op dinsdagen & vrijdagen kan je met je peuter naar 'Peuterpret'. Op woensdag 21 augustus is er sprookjesbingo voor kinderen van 3 tot 7 jaar.


Speeltuin de Rollebollebos

Eén van de bekendste speeltuinen in Capelle is De Rollebollebos. De speeltuin is gratis. Voor de kleintjes zijn er peuterschommels, wipkippen, draaimolens, een zandbak met veel speeltjes en een mini fort met glijbaan. Voor de grotere kinderen is er een groot fort met diverse klauter mogelijkheden, een vogelnest schommel, gewone schommels, een klimeiland met glijbaan, een tafeltennistafel, een pendelwip, duikelrekken, een kabelbaan, een schommelslang en een trampoline.

Comentarios


bottom of page