top of page

Ontdek de KinderLabs in Capelle aan den IJssel

Bij de KinderLabs komen kinderen tot 12 jaar samen om te leren, te spelen en elkaar te ontmoeten. Ook ouders kunnen elkaar hier ontmoeten. Op drie veilige en leuke locaties worden verschillende activiteiten aangeboden. Lees verder om te ontdekken wat de KinderLabs voor jou en je kind kunnen betekenen.


Kinderen zijn aan het koken
Wat zijn de KinderLabs?

De KinderLabs zijn er speciaal om kinderen een veilige plek te geven waar ze kunnen spelen en leren. In de KinderLabs werken ook mensen van het Centrum voor Jeugd en Gezin, zoals jeugd- en gezinscoaches en jeugdverpleegkundigen. Ze organiseren verschillende activiteiten die leuk en leerzaam zijn. Denk aan workshops over gezondheid, taal, omgaan met geld en het ontdekken van talenten. Kinderen en ouders kunnen ook zelf ideeën geven voor nieuwe activiteiten.


Waar vind je de KinderLabs?

In Capelle aan den IJssel zijn er drie KinderLabs: KinderLab Schenkel, KinderLab Middelwatering en KinderLab Schollevaar. Op alle locaties worden verschillende dingen aangeboden. Ze zijn alle drie (alleen) geopend op schooldagen. Bekijk de agenda met activiteiten om te zien wat er op de planning staat én om je ergens voor aan te melden.

Wat is er te doen in de KinderLabs?

In het KinderLab kunnen kinderen meedoen aan veel verschillende activiteiten die zowel leuk als leerzaam zijn. Er zijn kooklessen waarin je kind leert hoe hij gezonde maaltijden klaarmaakt, recepten leest en hoeveelheden uitrekent. Daarnaast zijn er beweeguurtjes, MiniLabgym en Wijksport, die helpen voor een gezonde levensstijl en betere prestaties op school. Er is ook is er huiswerkbegeleiding voor kinderen die moeite hebben met bepaalde vakken of snel afgeleid zijn thuis. Voor kinderen die graag eens samen zijn, worden er speciale jongens- en meidenclubs georganiseerd. Hier praten ze over belangrijke onderwerpen zoals zelfbeeld, persoonlijke groei en weerbaarheid. Daarnaast moedigt het KinderLab kinderen aan om buiten te spelen. Er worden regelmatig buitenactiviteiten georganiseerd en medewerkers van het KinderLab klaarstaan om mee te spelen of een gezellig praatje te maken.


Voor de jongste kinderen (0-4 jaar) én voor ouders

Het KinderLab is niet alleen een plek voor kinderen die naar de basisschool gaan, maar biedt ook veel voor ouders en jonge kinderen. In het OuderLab kunnen ouders even ontspannen terwijl hun kind zich vermaakt. Het is een ideale plek om andere ouders te ontmoeten, ervaringen te delen of gewoon te genieten van een kop koffie of thee. Terwijl je kind speelt, krijg jij de kans om even op te laden.


Voor de allerkleinsten is er het MiniLab. Hier kunnen baby’s en peuters op een veilige en leuke manier de wereld ontdekken. Denk aan activiteiten zoals peutergym, samen liedjes zingen of lekker bezig zijn met verf en klei. Ouders kunnen hier ook terecht met vragen over opvoeden of voor tips over leuke activiteiten die ze thuis met hun kind kunnen doen.


KleuterLab is dé plek voor kleuters die elke dag op ontdekking willen gaan. Ze kunnen meedoen aan activiteiten zoals yoga, dansen, voorlezen en knutselen. Elke week is er in het KleuterLab iets nieuws om te leren, maar vooral veel plezier. Het is een fijne plek waar je kleuter zich op zijn gemak voelt en tijdens het spelen nieuwe dingen ontdekt.



Comments


bottom of page