Paaseieren versier-inspiratie!

Het is bijna Pasen. Daar horen natuurlijk mooi versierde eieren bij! Hieronder vind je leuke versier-inspiratie.

Kuikentjes

Maak een schattig paaskuikentje op het ei! Begin met een geel ovaal. Als de verf is opgedroogd kun je de ogen, snavel en pootjes maken met een dunne kwast. Voor jonge kinderen is het makkelijker om het hele ei geel te verven.

IJsjes

Ook een vrolijke versiering: maak ijsjes van de eieren! Begin met het hoorntje. Gebruik bruine of oranje verf en maak met een dunne kwast ruitjes op het ei. Verf daarna het bolletje ijs in een kleur naar keuze. Laat de verf opdrogen en maak als laatste een vrolijk gezichtje op het ei.

Vrolijke smileys

Grappig en vrolijk: smileys! Maak het ei eerst helemaal geel. Als de gele verf is opgedroogd kun je aan de slag met het gezichtje. Welke smiley is jouw favoriet?


Ananas

Een ananas-ei maak je zo: verf het ei helemaal geel of oranje. Laat de verf opdrogen en knip ondertussen blaadjes uit een vel groen papier. Maak met een dunne kwast zwarte ruitjes op het ei. Is de verf helemaal droog? Plak de groene blaadjes bovenop het ei en de ananas is af!

Pinguin

Verf het ei zwart, maar laat een ovaal ongeverfd. Verf dat stukje wit en laat de verf opdrogen. Maak daarna de snavel en oogjes met een dunne kwast.

Minions

Ze blijven leuk: de minions. Ook van eieren kan je leuke minions maken. Schilder het ei eerst geel. Als de gele verf is opgedroogd, kun je met blauw het tuinbroekje maken. Maak met zwarte verf de mond en het brilletje. Gebruik plakoogjes om het af te maken! Geen plakoogjes in huis? Je kunt de ogen natuurlijk ook gewoon verven.

Hamburgers

Origineel: hamburger-eieren! Schilder een bruine rand om het midden van het ei, dat is de hamburger. Maak er een dunnere rode rand boven, voor de saus. Maak op de bovenkant van het ei witte stipjes. Laat de verf opdrogen. Knip ondertussen een dun strookje groen crêpepapier, dat is de sla. Knip een paar driehoekjes uit geel papier voor de kaas. Is de verf droog? Plak de driehoekjes kaas op de geschilderde rand. Plak het strookje crêpepapier om het ei, boven de geschilderde rand. Nu zijn de hamburgers klaar! Zien ze er niet uit om op te eten?

Bronnen: Pinterest, www.brit.co, www.studiodiy.com, www.mom.me

Deel dit artikel: