Overhandiging collage voor de Rechten van het Kind

Vandaag is het Dag voor de Rechten van het Kind. Om hier aandacht voor te vragen, is eind oktober een leuke actie gestart bij het CJG. Het resultaat van de actie, een mooie collage, is vrijdagmiddag door twee jongeren uit onze cliëntenraad overhandigd aan Ans Hartnagel (wethouder jeugd). 

De actie

Als CJG willen we graag aandacht vragen voor de rechten van het kind. Die zijn immers heel belangrijk. Onze cliëntenraad bedacht daarvoor een leuke actie: het creatief uitbeelden van artikel 3 van het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind. Tussen 31 oktober en 14 november konden kinderen meedoen.

Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind, Artikel 3

“Het belang van het kind moet voorop staan bij alle maatregelen die kinderen aangaan. De overheid moet het welzijn van alle kinderen bevorderen en houdt toezicht op alle voorzieningen voor de zorg en bescherming van kinderen.”

De overhandiging

Op vrijdag 18 november is de collage overhandigd aan Ans Hartnagel, wethouder jeugd, in het gemeentehuis. Stephania en Kayleigh, twee jongeren uit de cliëntenraad van het CJG, overhandigden de collage. “We wilden een deel van het verdrag graag op een speciale manier uitbeelden, namelijk elk woord op een handje van een kindje,” vertelt Stephania. “Door het op deze manier te doen, kun je kinderen ook bewust maken van hun rechten en er ook voor zorgen dat ze misschien wat meer interesse krijgen in hun rechten en zich daar meer in gaan verdiepen. Nu zijn ze er in feite echt deel van,” vult Kayleigh aan. Tijdens de middag werd nog verder gesproken over hoe belangrijk het is om naar kinderen te luisteren.

Bedankt!

Alle kinderen die hebben meegedaan met onze actie, heel erg bedankt! Zonder jullie was het niet gelukt.

Deel dit artikel: