Bekijk onderstaand animatiefilmpje voor meer informatie over het CJG. Het filmpje is ook beschikbaar met Nederlandse ondertiteling, in het Engels, Arabisch en Tigrinya.

 

Jeugdgezondheidszorg

Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen volgen de groei en ontwikkeling van je kind; vanaf de geboorte tot hij of zij 18 jaar is. We nodigen je daarvoor op verschillende momenten uit. Dat noemen we ‘contactmomenten’. Deze zijn bij het CJG, bij jou thuis of op school. Af en toe krijgt je kind een inenting.

 Klik hier voor meer informatie over jeugdgezondheidszorg en een overzicht van de contactmomenten   

Jeugdhulp

Soms heb je behoefte aan tips en ondersteuning bij de opvoeding. Bijvoorbeeld als het naar bed gaan elke avond weer een strijd is, als je je zorgen maakt om je puber die vaak somber is, of als je gaat scheiden. Dan staan onze jeugd- en gezinscoaches voor je klaar. Samen met jou kijken zij naar wat jij en je kind nodig hebben. Wat kun je zelf doen? Wie uit je omgeving kan daar misschien bij helpen? Onze jeugd- en gezinscoaches werken in de wijk en komen indien gewenst bij je thuis op bezoek.

Klik hier voor meer informatie over jeugdhulp

Trainingen

Het kan fijn zijn om ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Zo merk je dat je niet de enige ouder bent die soms vragen heeft. Bij onze gratis trainingen krijg je tips en informatie, bijvoorbeeld over alledaagse opvoedsituaties, de pittige jonge jaren, eerste hulp bij ongelukjes in huis of omgaan met pubergedrag. Ook voor kinderen en jongeren zijn er trainingen. Bijvoorbeeld de Rots en Water training, waar kinderen leren om beter voor zichzelf op te komen. Of de KIES-groep, voor kinderen van gescheiden ouders.

Klik hier voor een overzicht van alle trainingen

Wij gaan uit elkaar

Ben je gescheiden of denk je na over scheiden? Klik hier voor informatie en tips over scheiden.

Tips of ideeën?

Heb je een handige tip, goed idee of compliment voor het CJG?
Stuur ons een mailtje!

Vragen over opgroeien of opvoeden?

Heb je vragen over het opgroeien of opvoeden van je kind? Je bent bij ons van harte welkom. Wij denken graag met je mee. Je kunt contact opnemen door naar ons te bellen, een mail te sturen of langs te komen bij één van onze inloopspreekuren.

Klik hier voor onze contactgegevens

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Een kijkje achter de schermen

Wat gebeurt er allemaal bij het CJG? Hoe gaat bijvoorbeeld een Rots en Water training? Wat doet de jeugdverpleegkundige op de middelbare school? En hoe gaat het als er een jeugd- en gezinscoach bij je thuis komt?

Neem een kijkje achter de schermen

Podcastseries

Hoe is het om vader of moeder te zijn? Waar moeten ouders aan wennen in het begin? En wat valt eigenlijk wel mee? In onze vijfdelige podcastserie ‘Over Ouderschap’ hoor je tien ouders vertellen over hun ervaringen als ouder.

In 2020 zijn we gestart met een nieuwe podcastserie: ‘Ouders over hulp vragen’, waarin ouders vertellen over de hulp die zij bij opvoeden hebben gekregen.

Ga naar de podcastseries

KinderLab in Schollevaar

Als CJG zijn we ook te vinden in het KinderLab. Het KinderLab is een inspirerende plek in de wijk Schollevaar waar kinderen (tot 12 jaar) en ouders terecht kunnen voor activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en ontwikkeling. Iedere week zijn er veel activiteiten in het KinderLab!

Klik hier voor meer informatie over het KinderLab en een overzicht van de activiteiten