Ben je op zoek naar de folders van het CJG? Klik hier om naar de pagina met CJG folders te gaan.

Zwangerschap

  • Folder ‘Rookvrij opgroeien’: download de folder (gratis) via de website van Trimbos
  • Folder ‘Nicotinevervangers en zwangerschap’: download de folder (gratis) via de website van Trimbos
  • Met de gratis app ZwangerHap van het Voedingscentrum kun je simpel en snel opzoeken of je een product wel of niet kunt eten tijdens de zwangerschap.
  • Een bijzondere en nieuwe fase in je leven brengt vaak ook uitdagende en onverwachte dingen met zich mee. In de gratis WellMom-app vind je tips over problemen die vaak voorkomen tijdens en na je zwangerschap en hoe je je snel beter kunt voelen. Je kunt ook een dagboek bijhouden en 9 lessen volgen waarin je kunt leren hoe jij en je baby je goed en sterk kunnen voelen.
  • Loss is een (gratis) app voor als je je kindje bent verloren tijdens de zwangerschap, rond de geboorte of kort daarna. In de app vind je simpele oefeningen en inzichten die je kunnen helpen. Je kunt ook je ervaringen en gevoelens delen met anderen en elkaar troosten en steunen. De app helpt je ook om je stemming in de gaten te houden, zodat je op tijd hulp kunt vragen als je er zelf niet meer uitkomt.

Borstvoeding en flesvoeding

Huilen

Voorkeurshouding

Vaccinaties

Opgroeien

  • Op opgroeikaarten.nl vind je gratis ‘opgroeikaarten’ met pictogrammen. Bijvoorbeeld dagritmekaarten, beloningskaarten of aftelkaarten. Erg handig voor gevoelige kinderen, bijvoorbeeld kinderen met autisme.
  • Met de gratis Groeigids app kun je de groei en ontwikkeling van je kind bijhouden. Daarnaast vind je betrouwbare opvoedinformatie en krijg je regelmatig een tip of link die past bij de leeftijd van je kind.
  • Met de gratis iGrow app kun je bijhouden hoe je kind (van 0-10 jaar) groeit en of hij of zij een gezond gewicht heeft.

Gezonde leefstijl 

Sport en bewegen

Tandenpoetsen

  • Heeft je kind geen zin om tanden te poetsen? Of lukt het niet om je kind 2 minuten te laten tandenpoetsen? Met de ‘Tandenland’ app wordt het leuk en makkelijk. Laat je kind samen met de dansende Tandenpoes tandenpoetsen, terwijl de poetstimer 2 minuten aftelt. Download de app voor Android of iOS.

Media

Veiligheid

Hieronder vind je verschillende folders van VeiligheidNL met tips voor de veiligheid van je kind.

Geldzaken