Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de bevalling en de komst van een baby. Heb je vragen over hoe het straks gaat met een baby? Of zijn er dingen die het opgroeien of de opvoeding van je kind negatief kunnen beïnvloeden? Een jeugdverpleegkundige van het CJG kan dan één of meerdere keren op huisbezoek komen tijdens je zwangerschap om je te ondersteunen. Dat noemen we ‘prenatale huisbezoeken’. 

Samen met de jeugdverpleegkundige kan je zoeken naar antwoorden op je vragen. De jeugdverpleegkundige kan je bijvoorbeeld informatie geven over de bevalling, de periode net na de geboorte, opvang mogelijkheden voor je kind of over geldzaken. Door de antwoorden en informatie ben je beter voorbereid op het moeder worden. De huisbezoeken zijn gratis.

Wil je graag gebruik maken van de prenatale huisbezoeken? Neem dan contact met ons op. Klik hier voor onze contactgegevens. De verloskundige, kraamconsulente, jeugd- en gezinscoach, huisarts of gynaecoloog kan je ook aanmelden voor prenatale huisbezoeken.