Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

ouders/verzorgers

Kinderen ontwikkelen zich razendsnel. Dat is voor jou als ouder/verzorger boeiend en leuk, maar het roept ook vragen op. Waarom huilt mijn baby zo veel? Wat moet ik doen als mijn peuter geen groente wil eten? Wat als mijn kinderen elke dag ruzie maken? Onze jeugd- en gezinscoaches, jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en experts denken graag met je mee.

Over het CJG

Bekijk onderstaand animatiefilmpje voor meer informatie over het CJG! Het filmpje is ook beschikbaar met Nederlandse ondertiteling, in het Engels, Arabisch en Tigrinya

 

Jeugdgezondheidszorg

Als ouder wil je er zeker van zijn dat je kind zich goed ontwikkelt. Daarom staan de groei, gezondheid, ontwikkeling, gedrag, opvoeding en verzorging centraal bij onze gesprekken. Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen volgen de ontwikkeling van je kind vanaf de geboorte tot hij of zij 18 jaar is. Daarvoor heb je afspraken op het consultatiebureau en als je kind ouder is bij de jeugdverpleegkundige of arts op school. Soms komen we bij je thuis op bezoek. Bijvoorbeeld als je baby net geboren is of als je extra vragen hebt. Ook krijgt je kind af en toe een vaccinatie.

 Meer informatie   

Jeugdhulp

Soms heb je behoefte aan tips en ondersteuning bij de opvoeding. Bijvoorbeeld als het naar bed gaan elke avond weer een strijd is, als je je zorgen maakt om je puber die vaak somber is, of als je gaat scheiden. Dan staan onze jeugd- en gezinscoaches voor je klaar. Samen met jou kijken zij naar wat jij en je kind nodig hebben. Wat kun je zelf doen? Wie uit je omgeving kan daar misschien bij helpen? Onze jeugd- en gezinscoaches werken in de wijk en komen indien gewenst bij je thuis op bezoek.

Meer informatie |  Neem contact op

Soms is er extra hulp nodig. Dat noemen we specialistische hulp. Je jeugd- en gezinscoach helpt je bij het vinden van goede en passende hulp.

Trainingen

Het kan fijn zijn om ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Zo merk je dat je niet de enige ouder bent die soms vragen heeft. Bij onze gratis trainingen krijg je tips en informatie, bijvoorbeeld over: alledaagse opvoedsituaties, de pittige jonge jaren, eerste hulp bij ongelukjes in huis of omgaan met pubergedrag. Ook voor kinderen en jongeren zijn er trainingen. Bijvoorbeeld de Rots en Water training, waar kinderen leren om beter voor zichzelf op te komen. Of de KIES-groep, voor kinderen van gescheiden ouders.

Klik hier voor een overzicht van alle trainingen

Wij gaan uit elkaar

Ben je gescheiden of denk je na over scheiden? Op deze pagina vind je betrouwbare informatie voor ouders/verzorgers, kinderen en jongeren. Inclusief informatie over hoe het CJG jou, indien gewenst, kan ondersteunen.

KinderLab in Schollevaar

Als CJG zijn we ook te vinden in het KinderLab. Het KinderLab is een inspirerende plek in de wijk Schollevaar waar kinderen (tot 12 jaar) en ouders terecht kunnen voor activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en ontwikkeling. Ook is er veel ruimte voor initiatieven van kinderen en ouders. Iedere week zijn er veel activiteiten te doen in het KinderLab!

Klik hier voor een overzicht

Activiteiten in Capelle

Op de website www.watisertedoenincapelle.nl vind je leuke activiteiten voor jong en oud.

Opvoedinformatie

Op onze website vind je handige opvoedinformatie. Dit is goedgekeurde informatie van Stichting Opvoeden. Daarnaast kun je diverse online CJG folders bekijken, bijvoorbeeld over de peuterpuberteit of taal- en spraakontwikkeling. Ook staan er diverse filmpjes over opgroeien en opvoeden op onze website.

Naar de opvoedinformatie
Bekijk de CJG folders
Bekijk de filmpjes

Een kijkje achter de schermen

Wat gebeurt er allemaal bij het CJG? Hoe gaat bijvoorbeeld een Rots en Water training? Wat doet de jeugdverpleegkundige op de middelbare school? En hoe gaat het als er een jeugd- en gezinscoach bij je thuis komt?

Neem een kijkje achter de schermen

Podcastserie ‘Over Ouderschap’

Hoe is het om vader of moeder te zijn? Waar moeten ouders aan wennen in het begin? En wat valt eigenlijk wel mee? In onze vijfdelige podcastserie ‘Over Ouderschap’ hoor je tien ouders vertellen over hun ervaringen als ouder.

Ga naar de podcasts

Vragen over opgroeien of opvoeden?

Heb je vragen over het opgroeien of opvoeden van je kind? Je bent bij ons van harte welkom. Wij denken graag met je mee. Je kunt contact opnemen door naar ons te bellen, een mail te sturen of langs te komen bij één van onze inloopspreekuren. Bij een inloopspreekuur kun je zonder afspraak binnen lopen. Wij helpen je graag.

Klik hier voor onze contactgegevens

Tips of ideeën?

Bij CJG Capelle staan we altijd open voor tips, ideeën en natuurlijk ook voor complimenten. Heb je een handige tip, goed idee of compliment?
Deel het met ons!

Wij zijn sponsor van het 'BeterBoek' van het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel