Kids having a quarrel and fight - tough parenthood concept

Niet luisteren en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar soms is deze periode erg pittig of zwaar. Wat kun je doen als je 3-jarige dochtertje niet ophoudt met huilen omdat je ‘nee’ zegt? Hoe kun je het beste reageren als je 5-jarige zoontje zijn speelgoed uit frustratie door de kamer gooit? De training Pittige Jaren kan je hierbij ondersteunen.

Wat houdt de training in?

De training Pittige jaren richt zich op het versterken van opvoedvaardigheden van ouders en heeft als doel je te leren het gedrag van je kind te veranderen. Door jouw positieve aanpak leren je kinderen beter om te gaan met hun boosheid en worden hun sociale vaardigheden versterkt. Wetenschappelijk onderzoek heeft het positieve effect van Pittige jaren aangetoond.

Voor wie is de training bedoeld?

Ouders van jonge kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar die druk, dwars of opstandig gedrag vertonen. Hierbij kun je denken aan niet luisteren, boze buien, ruzie maken en over alles in discussie gaan.

Ervaringen van andere ouders

Klik hier om ervaringen te lezen van ouders die de training hebben gevolgd.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Locatie

De training vindt plaats bij het CJG aan de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel.

Bijeenkomsten

De training wordt in groepsverband gegeven en bestaat uit 14 wekelijkse sessies van 2,5 uur. Tijdens de training worden ervaringen uitgewisseld en ontvang je veel informatie. We bespreken verschillende situaties en oefenen met elkaar. Je krijgt daarnaast opdrachten mee waar je thuis mee aan de slag kunt. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Spelen met je kind
  • Prijzen en belonen
  • Grenzen stellen
  • Omgaan met ongewenst gedrag

Meer informatie

Meer informatie over de training kun je vinden op de websites www.pittigejaren.nl en incredibleyears.com.

Startdatum

De training wordt in 2024 weer gegeven. Er is nog geen startdatum bekend. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. Zodra de datum bekend is, hoor je dan van ons.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Maar ook telefonisch via 010 – 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Valt jouw kind niet binnen de leeftijdscategorie van deze training? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen.

Let op: onze trainingen zijn voor kinderen, ouders en gezinnen die in Capelle aan den IJssel wonen.

Aanmeldformulier