Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Oudercursus: Pittige jaren

Niet luisteren en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar soms is deze periode erg pittig of zwaar. Wat kun je bijvoorbeeld doen als je 3-jarige dochtertje niet ophoudt met huilen omdat je ‘nee’ zegt? Hoe kun je het beste reageren als je 5-jarige zoontje zijn speelgoed uit frustratie door de kamer gooit? Wat moet je doen als je je kind naar de gang stuurt, maar hij steeds de woonkamer weer in komt? Het zijn pittige jaren, maar ook jaren waar je later als ouder(s) vaak met een positief gevoel op terug kunt kijken of om kunt lachen.

Kids having a quarrel and fight - tough parenthood concept

Wat houdt de training in?

De training Pittige jaren richt zich op het versterken van opvoedvaardigheden van ouders en heeft als doel je te leren het gedrag van je kind te veranderen. Door jouw positieve aanpak leren je kinderen beter om te gaan met hun boosheid en worden hun sociale vaardigheden versterkt. Wetenschappelijk onderzoek heeft het positieve effect van Pittige jaren aangetoond.

Voor wie is de training bedoeld?

De training richt zich op ouders van jonge kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar die druk, dwars of opstandig gedrag vertonen. Hierbij kun je denken aan niet luisteren, boze buien, ruzie maken en over alles in discussie gaan.

Ervaringen van andere ouders

Klik hier om ervaringen te lezen van ouders die de training hebben gevolgd.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Locatie

De training vindt plaats bij het CJG aan de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel.

Bijeenkomsten

De training wordt in groepsverband gegeven en bestaat uit 14 wekelijkse sessies van 2,5 uur. Tijdens de training worden ervaringen uitgewisseld en ontvang je veel informatie. We bespreken verschillende situaties en oefenen met elkaar. Je krijgt daarnaast opdrachten mee waar je thuis mee aan de slag kunt. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Spelen met je kind
  • Prijzen en belonen
  • Grenzen stellen
  • Omgaan met ongewenst gedrag

Meer informatie
Meer informatie over de training kun je vinden op de websites www.pittigejaren.nl en incredibleyears.com.

Data bijeenkomsten

De training start op woensdag 4 september 2019, elke week van 9:00 – 11:30 uur (14 bijeenkomsten).

Op dit moment is er nog geen startdatum bekend voor een volgende training. Je kunt je wel vast aanmelden voor de eerstvolgende training. Als je je inschrijft, nemen we contact met je op en kom je op de aanmeldlijst. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, kan er een nieuwe training van start gaan.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier aan de rechterkant van deze pagina. Maar ook telefonisch via 010 – 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Valt jouw kind niet binnen de leeftijdscategorie van deze training? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen.

 

 

aanmelden wachtlijst cursussen & trainingen