Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Oudercursus: Pittige jaren

Oudercursus: Pittige jaren

Niet luisteren en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar soms is deze periode erg pittig of zwaar. Wat kunt u bijvoorbeeld doen als uw 3-jarige dochtertje niet ophoudt met huilen omdat u ‘nee’ zegt? Hoe kunt u het beste reageren als uw 5-jarige zoontje zijn speelgoed uit frustratie door de kamer gooit? Wat moet u doen als u uw kind naar de gang stuurt, maar hij steeds de woonkamer weer in komt? Het zijn pittige jaren, maar ook jaren waar u later als ouder(s) vaak met een positief gevoel op terug kunt kijken of om kunt lachen.

Kids having a quarrel and fight - tough parenthood concept

Wat houdt de training in?
De training Pittige jaren richt zich op het versterken van opvoedvaardigheden van ouders en heeft als doel u te leren het gedrag van uw kind te veranderen. Door uw positieve aanpak leren uw kinderen beter om te gaan met hun boosheid en worden hun sociale vaardigheden versterkt. Wetenschappelijk onderzoek heeft het positieve effect van Pittige jaren aangetoond.

Bijeenkomsten
De training wordt in groepsverband gegeven en bestaat uit 14 wekelijkse sessies van twee uur. Tijdens de training worden ervaringen uitgewisseld en ontvangt u veel informatie. We bespreken verschillende situaties en oefenen met elkaar. U krijgt daarnaast opdrachten mee waar u thuis mee aan de slag kunt. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Spelen met uw kind
  • Prijzen en belonen
  • Grenzen stellen
  • Omgaan met ongewenst gedrag

Voor wie is de training bestemd?
De training richt zich op ouders van jonge kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar die druk, dwars of opstandig gedrag vertonen. Hierbij kunt u denken aan niet luisteren, boze buien, ruzie maken en over alles in discussie gaan.

Meer informatie
Meer informatie over de training kunt u vinden op de websites www.pittigejaren.nl en incredibleyears.com.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier aan de rechterkant van deze pagina. Maar ook telefonisch via 010 – 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Op dit moment is er nog geen startdatum bekend voor een (volgende) training. Als u zich inschrijft komt u op de wachtlijst terecht en wordt er contact opgenomen zodra er een nieuwe/andere datum bekend is.

 

Valt uw kind niet binnen de leeftijdscategorie van deze training? U kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen.

aanmelden wachtlijst cursussen & trainingen

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Baby's ontwikkelen zich razendsnel. Ze reageren direct op alles wat ze horen en zien. Hoe gaat de verstandelijke ontwikkeling? Lees meer via: bit.ly/Verstandelijk… pic.twitter.com/F3na…