Oud & nieuw vieren in coronatijd: 10 ideeën

Dit jaar ziet oudejaarsavond er iets anders uit door corona. Hoe maak je er alsnog een gezellige avond van met je gezin? Hieronder vind je 10 ideeën!

  1. Maak er een lekker luie avond van. Trek allemaal jullie favoriete pyjama of huispak aan, kies de leukste films uit en geniet!
  2. Houd een spelletjes-marathon. Met oudere kinderen is het leuk om er een wedstrijdje van te maken: wie heeft aan het einde van de avond de meeste spelletjes gewonnen?
  3. Kook samen een uitgebreid oud & nieuw diner. Trek jullie mooiste kleren aan en knutsel een leuke menukaart. Net alsof je uit eten bent!
  4. Organiseer een disco-party in jullie eigen huis (natuurlijk alleen met jullie eigen gezin). Compleet met discobol, feestliedjes, confetti en een feest outfit. Dat wordt een feestelijke avond!
  5. Toch vuurwerk kijken? Zoek mooie video’s van vuurwerkshows op YouTube en kijk die met elkaar om 12 uur. En sterretjes afsteken mag wél! 🙂
  6. Leuk om overdag te doen: knutsel leuke kaartjes voor bijvoorbeeld opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen of voor de buren. Schrijf er een mooie wens op voor 2021 en doe ze door de brievenbus!
  7. Met oudere kinderen is het leuk om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Wat vond je kind leuk aan dit jaar, welke nieuwe dingen heeft hij of zij geleerd? Dit is een leuke manier om te ontdekken wat je kind allemaal onthoudt van een jaar. Doe zelf ook mee en vertel wat jij dit jaar leuk vond of waar je trots op bent.
  8. Vieren jullie oud en nieuw normaal altijd uitgebreid met vrienden of familie? Digitaal is er ook veel gezelligs mogelijk! Speel bijvoorbeeld online spelletjes met elkaar en proost om 12 uur op het nieuwe jaar.
  9. Neem de tijd en bak samen jullie eigen oliebollen. Op internet vind je veel recepten. Van makkelijk tot moeilijk!
  10. Zijn jullie creatief of houden je kinderen van knutselen? Maak dan met elkaar een mooi ‘jaaroverzicht’ van 2020. Print foto’s uit, knutsel leuke dingen die jullie hebben meegemaakt (zijn jullie bijvoorbeeld naar de dierentuin geweest? Knutsel jullie favoriete dieren) en plak alles op een groot vel papier. Versier het met glitters of andere feestelijke knutsels en hang het vel op in huis.

Wij wensen jullie een hele fijne oudejaarsavond!

Deel dit artikel: