Opa en oma dag: zo zet je ze corona-proof in het zonnetje

Op 4 juni is het ‘opa en oma dag’. Opa en oma zijn vaak heel belangrijk voor kinderen. Waarom opa en oma zo belangrijk zijn in het leven van kinderen, lees je hier. Deze dag is een mooi moment om opa en oma in het zonnetje te zetten. Hoe kan je dat corona-proof doen? Lees onze tips!

  1. Laat je kind een mooie kaart knutselen en opschrijven wat hij of zij zo leuk vindt aan opa en oma.
  2. Geef opa en oma wat extra aandacht vandaag, bijvoorbeeld op één van deze 6 creatieve corona-proof manieren.
  3. Maak samen een lied over opa en oma. Bel ze op en zing het lied voor ze. Of ga langs om het lied te zingen terwijl je voor het raam staat of op voldoende afstand blijft.
  4. Print mooie foto’s uit van je kind(eren) samen met opa en oma, door de jaren heen. Plak de foto’s op een vel papier en maak er een mooie collage van. Schrijf er een lieve boodschap op en doe de collage bij opa en oma door de brievenbus.
  5. Vul een mandje of kistje met kleine cadeautjes, lekkernijen en knutselwerkjes van je kinderen. Zet het verrassingspakket bij opa en oma voor de deur, bel aan en ga op voldoende afstand staan om hun reactie te kunnen zien!
  6. Missen opa en oma het knuffelen met je kinderen heel erg? Kies samen met je kind één van zijn of haar knuffels uit die opa en oma even mogen lenen. Vindt je kind dat erg lastig? Een knuffel kopen kan natuurlijk ook. Maak met een lintje een kaartje aan de knuffel vast en schrijf daarop: “Om mee te knuffelen tot je weer met ons kan knuffelen”. Breng de knuffel langs bij opa en oma (op voldoende afstand).
  7. Eet samen digitaal een ontbijtje op bed. Breng een pakketje met lekkers langs en schrijf op een briefje dat het morgen bij het ontbijt opgegeten mag worden. Spreek samen een tijd af wanneer jullie het ontbijtje gaan opeten en video-bel elkaar! Zo kunnen jullie toch gezellig samen ontbijten.

Wij wensen jullie een fijne dag!

Deel dit artikel: