Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Nog plekken vrij voor de KIES-groep!

Nog plekken vrij voor de KIES-groep!

De KIES-groep voor kinderen van groep 1, 2 en 3 gaat op 11 oktober van start. Op donderdag 6 oktober is er een informatieavond voor ouders. Er zijn nog plekken vrij! Aanmelden kan via deze link.

Meer informatie over de KIES-groep
KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie. Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk dat hulp en begeleiding op maat beschikbaar is.

Voor kinderen die een scheiding meemaken, verandert er veel. Hun basisveiligheid valt weg. Kinderen vinden het vaak moeilijk om de scheiding te begrijpen en kunnen denken dat het hun schuld is.

Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Kinderen kunnen herkenning en steun vinden bij leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.  Onderzoek door de Universiteit Utrecht heeft aangetoond dat KIES helpt bij het verwerken van de scheiding en het contact met de ouders verbetert.

Voor wie is de groep bestemd?
De KIES-groep is bedoeld voor kinderen van gescheiden ouders. Kinderen kunnen ook deelnemen als de scheiding nog niet definitief is. Om uw kind aan KIES te laten deelnemen, is toestemming nodig van beide ouders of voogd. We werken met de volgende groepen:

  • Groep 1, 2 en 3
  • Groep 4, 5 en 6
  • Groep 7 en 8
  • Voortgezet onderwijs

Bijeenkomsten
In kleine groepen en onder begeleiding van KIES-coaches komen de kinderen acht keer één uur bijeen. Hierbij wordt aandacht besteed aan het verwerken van de scheiding en het wennen aan een nieuwe situatie. KIES draagt bij aan gedragsverandering, een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en biedt manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.

Uw betrokkenheid
Voorafgaand aan de KIES-groep is er een informatieavond voor ouder(s)/verzorger(s). Na afloop is er een individueel eindgesprek.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze groep.

Aanmelden
Aanmelden voor de groep kan via deze link (aanmeldformulier aan de rechterkant van de pagina), via de balie van het CJG of telefonisch via 010 24 23 200.