NLdoet: 10 & 11 maart 2023

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023 ‘NLdoet’. Op deze dagen wordt er aandacht gevraagd voor vrijwilligerswerk. Er zijn duizenden activiteiten waarvoor iedereen zich kan inschrijven om een dag vrijwilligerswerk te ervaren. Ook in Capelle aan den Ijssel worden er vrijwilligers gezocht.

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. Door mee te doen merk je dat jouw hulp het verschil kan maken voor een ander. Daarom is het ook voor jongeren een mooie dag om mee te maken hoe zij hun steentje bij kunnen dragen. Je helpt bijvoorbeeld bij een bingomiddag voor ouderen, een buurttuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen of de kantine van een sportvereniging op te knappen.

Hoe kan ik of mijn kind meedoen aan NLdoet?

Wil je als vrijwilliger voor een dag(deel) ergens het verschil maken, dan kun je op de homepagina van NL doet een activiteit bij jou in de buurt vinden. Klik hier om de website van NLdoet te openen. Je kunt zoeken op postcode, plaats, gemeente of organisatienaam. Zo krijg je een compleet overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt. Vervolgens meld je je bij de organisatie aan. Je ontvangt daarna automatisch een mail bij welke activiteit en organisatie je je hebt aangemeld.

Ik wil na NLdoet ergens helpen. Hoe regel ik dat?

Het Oranje Fonds zet zich het hele jaar in voor sociale projecten. Op hun website kan je veel informatie vinden over wat ze precies doen en hoe je hierbij kunt helpen. Dat kan als vrijwilliger of als maatje, maar ook door geld te doneren. Klik hier om de website van het Oranje Fonds te openen. Hier kan je ook verhalen lezen van mensen die geholpen zijn en bekijken wat voor projecten er zijn.

Bron: NLdoet