Nieuwe website over zelfbeschadiging

Bij zelfbeschadiging brengt iemand zichzelf regelmatig verwondingen of andere schade toe. Zelfbeschadiging wordt ook wel automutilatie genoemd. Er is een nieuwe website met informatie en tips over wat je kunt doen: sameninmijnschoenen.nl

Jezelf beschadigen is een teken van klem zitten. Het kan een manier zijn om om te gaan met innerlijke pijn, negatieve emoties of gedachten. Zelfbeschadiging komt onder jongeren vaak voor, er wordt geschat dat 15% van de jongeren zichzelf wel eens beschadigt. Meer informatie over zelfbeschadiging

Ervaringsverhaal

Op de website kun je het verhaal van Kyra lezen. Ze vertelt hoe de zelfbeschadiging bij haar begon en hoe het nu met haar gaat.

Wat kun je doen?

Op de website kun je lezen wat je kunt doen als je jezelf beschadigt, of als je iemand kent die zichzelf beschadigt.

Erover praten
Ik beschadig mezelf

Als je jezelf beschadigt, voel je je vaak eenzaam en verdrietig. Misschien schaam je je ervoor. Maar het is belangrijk om erover te praten. Ten eerste omdat het je enorm kan opluchten. Ten tweede omdat je zelf de dingen op een rijtje zet als je erover vertelt. Dat kan helpen om jezelf beter te begrijpen. Ten derde omdat anderen je kunnen en willen helpen. Al is het maar door naar je te luisteren. Hoe pak je het aan? Op de website vind je tips.

Ik ken iemand die zichzelf beschadigt

Als je te weten bent gekomen of vermoedt dat iemand zichzelf beschadigt, ben je meestal geschrokken. Hoe kun je in zo’n situatie reageren? Het belangrijkste is: praat erover! Op de website vind je tips om het gesprek aan te gaan als vriend(in), broer of zus.

Deel dit artikel: