Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Nieuw: scheidingsspreekuur

Nieuw: scheidingsspreekuur

Scheidingen gaan vaak gepaard met een hoop geregel, uitzoekwerk en emoties. Het valt niet mee om alle informatie op een rij te zetten en te bedenken wat het beste is voor iedereen. Voor ouders, kinderen en professionals is er vanaf 27 augustus 2018 het scheidingsspreekuur. Het kind staat hierbij centraal.

Mensen die overwegen te scheiden of gescheiden zijn, zitten soms met vragen. Hebben wij echt alles geprobeerd? Hoe vertel ik het aan mijn partner of kinderen? Hoe verlopen de procedures? Kan ik wel financieel zelfstandig zijn? Bewoners en professionals van de gemeente Capelle aan den IJssel die te maken krijgen met een (echt)scheiding, kunnen binnenkort onafhankelijk en persoonlijk advies krijgen op twee plekken in Capelle aan den IJssel: het Gezondheidscentrum Spoorlaan en de Bibliotheek.

Voor wie?
Zowel (groot)ouders, kinderen (vanaf 12 jaar), kinderloze partners als professionals kunnen bij het scheidingsspreekuur terecht met vragen op financieel, juridisch, psychosociaal of  pedagogisch gebied. Voor, tijdens of na een scheiding. Het spreekuur wordt bemand door een maatschappelijk werker van Welzijn Capelle en/of een jeugd- en gezinscoach van het CJG. De informatie wordt vanuit alle invalshoeken bekeken waarbij het kind centraal gesteld wordt.

Locaties en tijden
In het Gezondheidscentrum Spoorlaan (Spoorlaan 20) is er vanaf 27 augustus scheidingsspreekuur, op de maandagen van de oneven weken van 15.00 tot 17.00 uur. In Bibliotheek aan den IJssel (Stadsplein 39) is het spreekuur vanaf 6 september, op de donderdagen van de even weken, tussen 10.00 en 12.00 uur.

TOEVOEGING 12-3-2019: vanaf 14 maart 2019 is het scheidingsspreekuur iedere donderdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in Bibliotheek aan den IJssel. Het spreekuur bij Gezondheidscentrum Spoorlaan vervalt.

Vragen?
Neem voor meer informatie contact op met Welzijn Capelle, 010 – 707 49 00, iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Het CJG en Welzijn Capelle voeren het project Kind Centraal uit in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel. Het spreekuur is onderdeel van dit project.