Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Nieuw: Ask for Angela

Nieuw:  Ask for Angela

“Ik werd in mijn kruis gegrepen”, “Toen ik niet wilde zoenen werd ik uitgemaakt voor hoer”, “Iemand stond non-stop tegen me aan te schuren”.

Bijna de helft van de vrouwen en 10% van de mannen krijgt in de club of op een festival te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. En het is lang niet altijd even makkelijk om uit zo’n onveilige situatie te komen. Daar willen de makers van de BNNVARA-programma’s Make Holland Great Again en Spuiten en Slikken verandering in brengen met de campagne Ask for Angela. Met het codewoord “Angela” kan iemand onopvallend aan het barpersoneel doorgeven dat hij of zij wordt lastiggevallen. Zo kan het personeel diegene snel en onopvallend uit een onveilige situatie halen.

Bekijk de campagnefilm:

Inmiddels hebben al meer dan tachtig clubs, bars en festivals laten weten dat ze hier aan mee gaan werken. Door posters en stickers met de tekst ‘Angela works here’ kun je straks zien dat het barpersoneel op de hoogte is van het codewoord. De programmamakers roepen alle clubs en kroegen op om mee te doen met de actie om het uitgaansleven op die manier met z’n allen een stukje veiliger te maken.

Wat vind jij van dit idee? Plaats een reactie onder onze Instagram post!

Bron: BNNVARA

Deel dit artikel: