Naar een feestje waar je niemand kent: tips!

Je bent uitgenodigd op een verjaardag waar je verder (nog) niemand kent en dat geeft je een ongemakkelijk gevoel. Hoe kun je hier goed mee omgaan? Vriendinnen Online geeft tips!

Als je een feestje hebt waar geen bekenden zijn, dan is het belangrijk om daar snel verandering in te brengen. Je wilt natuurlijk niet de hele avond in je eentje staan, want dat zou het nog ongemakkelijker en bovendien ongezellig maken. Stap dus uit je comfort zone en maak contact!

Jezelf voorstellen

Begin al goed door niet met je telefoon in een hoekje te gaan staan, maar forceer jezelf om op iemand af te stappen om jezelf voor te stellen. Hoe spannend dit ook is, het is de manier om contact te maken. De makkelijkste manier is om dit bij iemand te doen die (ook) alleen staat of bijvoorbeeld net een drankje aan het halen is.

Je kunt een gesprek beginnen door aan de ander te vragen waar hij/zij de organisator van het feestje van kent: “Hoi, waar ken jij … van?” Als de ander reageert, zeg je bijvoorbeeld: “Oh wat leuk zeg, ik ken hem/haar van mijn sportclub. Ik zal me ook even voorstellen trouwens, ik ben…” Zo is het ijs gebroken en heb je alvast een eerste contact gelegd. Je kunt vervolgens ook eerlijk tegen diegene zeggen: “Ik ken hier verder niemand, vind je het goed als ik even bij jullie groepje kom staan?”

Hoe kun je een luchtig gesprek beginnen?

Als je net bij een groepje bent gaan staan, hoef je niet meteen het hoogste woord te nemen als je je daar niet fijn bij voelt. Maar als je even met iemand één op één staat, dan kun je een luchtig gesprek beginnen. Een goed idee is bijvoorbeeld om overeenkomsten met deze persoon te zoeken, want meestal vinden mensen dat prettig. Bijvoorbeeld: “Waar ken jij … van?” , “Woon jij ook in …?” , “Wat voor bijbaantje heb jij?”

Positieve sfeer behouden

Blijf op zo’n avond altijd positief, zodat je de sfeer goed houdt en mensen het gezellig vinden als je erbij staat. Zeg bijvoorbeeld liever “Wat een gezellig feestje hebben ze georganiseerd” in plaats van “Wat is het hier druk”.

Tot slot: het kan heel ongemakkelijk voelen om alleen te zijn, maar onthoud dat er geen spotlight op jou staat. Probeer eens of de bovenstaande tips voor jou helpen!

Bron: Vriendinnen Online

Deel dit artikel: