Ervaringsverhaal: "Ik kon mijn hart luchten als het niet zo goed ging met mij"

Het CJG is er voor jou. Bijvoorbeeld als je vragen hebt of ergens mee zit. Wat kan het CJG allemaal voor je doen? En hoe gaat dat, als je hulp krijgt van een coach? Hieronder vertelt Raymond zijn verhaal! 

“Hallo, mijn naam is Raymond. Ik ga vertellen wat ik van het CJG heb ervaren, en waarom ik daar terecht ben gekomen.

In het begin had ik moeite om met mensen in contact te komen. Dus mijn school maatschappelijk werk vertelde mij dat er een speciale training van het CJG was, genaamd Rots en Water*. Wij kregen dan een training in een gymzaal van 2 personen die dan oefeningen deden waarbij je op een ander moet vertrouwen en contact maken met anderen. Dat heeft mij geholpen om meer contact met andere mensen te zoeken en dat ik beter voor mezelf kan opkomen.

Een van die trainers werd uiteindelijk mijn jeugdhulpverlener en hielp mij met de problemen die ik thuis had. Ik was bijvoorbeeld verslaafd aan gaming en video spelletjes en kwam daarmee in de problemen met mijn schoolwerk. Thuis ging het ook niet zo goed na de scheiding van mijn ouders.

Het CJG deed mij heel goed. Ik kon daar mijn schoolwerk maken maar ook kon ik daar mijn hart luchten als het niet zo goed ging met mij. Het heeft daar een familie sfeer en het is daar altijd gezellig (ook lekkere chocolade melk 😉 ). De medewerkers daar zijn altijd aardig.

Het gaat nu stukken beter met mij. Ik kan mij beter focussen op school, ik voel me niet meer alleen, ik slaap beter en ik speel niet meer zo veel achter mijn spelletjes dan dat ik voorheen deed.”

Zit je ook ergens mee of heb je vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen. Je kan ons bellen, een mailtje sturen, het contactformulier invullen op de website of langskomen bij een inloopspreekuur. Klik hier voor onze contactgegevens.

* Deze training heeft inmiddels een andere naam: ‘Beat It!’ Klik hier voor meer informatie over Beat It.