Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Meld u aan voor de cursus Opvoeden & zo!

Meld u aan voor de cursus Opvoeden & zo!

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Meld u aan voor de oudercursus ‘Opvoeden & zo’!

Wat kunt u doen als uw kind niet luistert? Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw kind vaker aardig doet? Is het normaal dat ouders de hele dag politieagentje moeten spelen? Een oudercursus kan u helpen om samen met andere ouders oplossingen voor deze vragen te vinden. Door het uitwisselen van ervaringen zult u merken dat u niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over het opvoeden van kinderen.

Alledaagse opvoedsituaties
De oudercursus Opvoeden & zo is een praktische cursus, gericht op alledaagse opvoedsituaties. U leert een aantal vaardigheden die kunnen helpen om het opvoeden gemakkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouder en kind. U leert hoe u goed gedrag van kinderen kunt stimuleren en hoe ongewenst gedrag het beste gecorrigeerd kan worden.

Tijdens de cursus wordt iedere bijeenkomst één vaardigheid besproken met behulp van een dvd met voorbeelden. U krijgt daarnaast tips voor het gebruik van de opvoedvaardigheden in de praktijk. Thuisopdrachten kunnen helpen om een bepaalde aanpak ook in de eigen situatie eens te oefenen.

Programma
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van ongeveer twee uur, waarin de verschillende opvoedvaardigheden aan de orde komen. Het programma van de cursus is als volgt:

  1. Aandacht geven en prijzen
  2. Verbieden of nee zeggen
  3. Straffen
  4. Negeren
  5. Apart zetten
  6. Alles op een rij en afsluiting

Voor wie is de oudercursus bestemd?
Opvoeden & zo is een cursus voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd (4 tot 12 jaar).

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Data en tijden
De eerstvolgende cursus Opvoeden & zo gaat op donderdag 10 november van start. Klik hier voor de data van alle bijeenkomsten.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier (rechterkant van de pagina), maar ook telefonisch via 010 24 23 200 of bij de balie van het CJG.

Valt uw kind niet binnen de leeftijdcategorie van deze training, maar heeft u toch vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen of langskomen tijdens een inloopspreekuur.